Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

HIF förlänger med två spelare

Helsingborg förlänger med mittbacken Jonatan Olsson (mitten). Foto: MICHAEL ERICHSEN/BILDBYRÅN
Helsingborg flyttar upp talangen Max Svensson. 18-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med klubben. Foto: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN

Helsingborgs IF förlänger med mittbacken Jonatan Olsson som gick från division 2 till allsvenskt spel i fjol.

Klubben säkrar samtidigt upp talangen Max Svensson med ett treårskontrakt.

– Jonatan är en spelare som visar att man kan hitta alternativa vägar in i elitfotbollen, säger HIF-tränaren Per-Ola Ljung.

23-årige Jonatan Olsson kastades in i hetluften i somras när han flyttades upp från HIF Akademi i division 2. Mittbacken spelade tre allsvenska matcher under hösten och kvalmatcherna mot Halmstads BK.

HIF är nöjda med insatserna och har nu förlängt Olssons kontrakt med ytterligare två år.

– Jonatan är en spelare som visar att man kan hitta alternativa vägar in i elitfotbollen. Han blev under förra sommaren inkastad i hetluften när det brann som allra värst i knutarna men han klarade sig på ett bra sätt. Vi har ett förtroende för att han ska kunna bygga vidare på det från förra året och konkurrera om mittbackspositionerna, säger huvudtränare Per-Ola Ljung.

Förlänger med talang

HIF har även skrivit ett treårskontrakt med talangen Max Svensson som tränade med A-truppen i fjol och gjorde sin allsvenska debut mot BK Häcken. 18-åringen har spelat i HIF sedan han var tolv år gammal.

– Detta är nästa naturliga steg för honom. Han gjorde en del insatser för A-laget under förra året och gjorde det bra. Han ska i första hand  konkurrera om yttermittfältspositionerna men är en offensiv spelare med  fart, genombrottsstyrka och avslut som sina främsta egenskaper.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!