"Zäta" på isen med Rögle – bilden är från 2008. Foto: Christer Wahlgren
"Zäta" på isen med Rögle – bilden är från 2008. Foto: Christer Wahlgren

Henrik Zetterberg på is – tränar med Rögle BK

Publicerad

Sedan hockeystjärnan Henrik "Zäta" Zetterberg blev ett par med TV-kändisen Emma Andersson från Ängelholm har han inför varje NHL-säsong tränat med Rögle BK.

På tisdagen var det dags igen i Lindab arena i Ängelholm.

– Skönt att vara på is igen. Jag har också kört lite på is med Timrå när vi var där uppe, säger Henrik "Zäta" Zetterberg till hd.se.

Storstjärnan har en mycket spännande säsong framför sig. Både jakt på nytt OS-guld samt Stanley Cup-seger igen.

– Härliga utmaningar. Det gäller så klart att komma mycket väl förberedd till en lång och krävande säsong. Förhoppningsvis spelar vi Stanley Cup-final i juni nästa år, säger Henrik Zetterberg.

Kan ni vinna Stanley Cup igen?

– Det ser bra ut. Vi har en bra trupp. Allt som behövs. Vi är bland fem-sex-lag som kan vinna Stanley cup, säger Henrik Zetterberg.

Om Rögle: "Bra mix"

Det var många kända ansikten för Henrik "Zäta" Zetterberg på isen bland Rögle-spelarna.

Det har blivit så efter många försäsongsträningar med Rögle BK.

– Det är alltid bra fart här. 90-talisterna var lätta i benen, säger Henrik Zetterberg.

Vad säger du om Rögle?

– Bra mix av unga spelare och rutinerade. Annars hade jag mest fokus på mig själv. Det gäller att få ordning på grejerna.

Det blir lite mer träning med Rögle innan Henrik "Zäta" Zetterberg med sin fru Emma nästa vecka åker tillbaka till Detroit igen och Detroit Red Wings.

"Zäta" inspirerar

På söndag åker Rögle på sin sedvanliga försäsongsturnering och läger i Schweiz.

Henrik "Zäta" Zetterberg är också mycket glad över att landslagskompisen Daniel Alfredsson kommer att spela med Detroit Red Wings och inte Ottawa Senators kommande säsong.

– Kalasvärvning. Vi är glada över att han kommer till oss, säger Henrik "Zäta" Zetterberg.

För Rögles 90-talister och framtidsspelare är det så klart stort att få träna med en av Sveriges allra bästa hockeyspelare i Henrik "Zäta" Zetterberg.

Mycket inspirerande för ungtupparna!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag