Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henrik Larssons dotter slog till med NM-guld

Janelle Larsson.
Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG ALL OVER PRE / ALL OVER PRESS PATRIK ÖSTERBERG PATRIK ÖSTERBERG

Janelle Larsson hoppade felfritt i alla fyra rundor.

Nu är den 15-åriga hästhoppningstalangen, dotter till fotbollsikonen Henrik Larsson, nordisk mästare för juniorer.

– Det är jättestort, säger hon till HD.

Hon är en av landets största talanger inom ridsporten.

Under helgen visade Janelle Larsson att hon är att räkna med även utanför Sveriges gränser.

15-åringen, som tävlar för Helsingborgs Fältrittklubb, hoppade felfritt i alla fyra rundor samt i omhoppningen när de nordiska mästerskapen för juniorer avgjordes i Värmland.

Tillsammans med hästen Staralme Esc Z stod Larsson, som är dotter till fotbollsikonen Henrik Larsson, för en felfri insats under mästerskapen och krönte helgen med att stå överst på prispallen.

– Det var så klart nervöst och jag visste att jag skulle hoppa om med två duktiga ryttare och så gick jag ut först och det är aldrig lätt, man vet inte riktigt hur de andra ska rida då. Men det var bara in och köra, säger Janelle Larsson till Helsingborgs Dagblad och fortsätter:

"Det är väldigt bra"

– Det är jättestort. Det är bland det största jag har vunnit. Det är väldigt bra, speciellt inför nästa år att man har fått lite rutin och erfarenhet när jag ska satsa lite mer på junior. Det här året ska jag rida ponny.

Under sommaren har flera unga idrottare, som är söner och döttrar till stora svenska idrottsprofiler, utmärkt sig i sina respektive sporter.

Bianca Salming, dotter till hockeylegendaren Börje, vann även hon de nordiska mästerskapen, i sjukamp, tidigare under sommaren. 

Höjdhopparen Stefan Holms son Melwin, 12, satte för ett par dagar sen världsrekord för tolvåringar då han flög över 1.87 under Världsungdomsspelen i Göteborg.