Östers Alexander Henningsson kan vara på väg till allsvenska Halmstad i sommar. Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån
Östers Alexander Henningsson kan vara på väg till allsvenska Halmstad i sommar. Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån

Henningsson ett steg närmare Halmstad BK

Publicerad

Halmstad har uttryckt sitt intresse för Östers Alexander Henningsson.

Nu är det klart att den snabbe yttermittfältaren ska bekanta sig och träna med klubben nästa vecka.

– Det är en bra chans för mig, jag vill spela högre upp, säger Alexander Henningsson, 25, till Kvällsposten.

Halmstads klubbchef Fredrik Andersson har tidigare berättat att klubben följer samarbetsklubben Östers yttermittfältare Alexander Henningsson sedan 1,5 år tillbaka.

Nu tar man det ett steg längre när Henningsson kommande vecka ska träna och bekanta sig med HBK från tisdag till onsdag.

– Det ska bli kul att åka dit. Det är inget att sticka under stol med att jag vill spela på en högre nivå och det har jag varit öppen med i Öster också, säger Alexander Henningsson.

"En bra chans för mig"

25-åringen gjorde sex mål i superettan för Öster både 2012 och 2014, men var inte helt ordinarie 2013 i allsvenskan. Efter säsongen går kontraktet med den anrika division 1-klubben ut.

Samtidigt letar Halmstad förstärkningar på just mittfältet.

– Jag ser det här som en bra chans för mig och jag kan absolut tänka mig att gå dit. Det är klart intressant, säger Henningsson.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag