Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henke om Jordan till OS: "Han är glad"

Jordan Larsson är med i OS-truppen som Håkan Ericson tagit ut...
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
...liksom Zlatan Ibrahimovic
Foto: Bpi/Rex/Shutterstock / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Södra Sverige dominerar i OS-landslagstrupperna.

Helsingborgs stjärnskott Jordan Larsson är ett namnen som kan få åka till Rio i augusti.

– Det är bra för Helsingborgs IF att vi har en spelare som är aktuell för att eventuellt spela ett OS, säger HIF:s manager Henrik Larsson.

Elva spelare som antingen spelar i, har spelat i en sydsvensk klubb, alternativt kommer från södra Sverige finns representerade i den bruttotrupp som Håkan Ericson på onsdagen presenterade inför OS i Rio de Janeiro.

Tim Erlandsson, Andreas Linde, Sebastian Starke Hedlund, Filip Helander, Pa Konate, Melker Hallberg, Jiloan Hamad, Abdul Khalili, Zlatan Ibrahimovic, Jordan Larsson och Isaac Kiese-Thelin finns med i bruttotruppen.

I Pia Sundhages damtrupp är det Hilda Carlén, Zecira Musovic, Emma Berglund, Nilla Fischer, Amanda Ilestedt, Lina Nilsson, Kosovare Asllani, Elin Rubensson, Lotta Schelin och Caroline Seger som tagits ut.

"Bra för Helsingborg"

HIF:s manager gläds över beskedet att Jordan Larsson är med i bruttotruppen.

– Det är bra för Helsingborgs IF att vi har en spelare som är aktuell för att eventuellt spela ett OS, säger Henrik Larsson.

Håkan Ericson har fått hela 36 nej från klubbar om att släppa spelare till OS-turneringen. Bland annat stoppades förre HIF-backen Emil Krafth under tisdagen.

Jordan Larsson, som har gjort fyra mål i allsvenskan i vår och blev segerskytt i sin U21-landslagsdebut i början av juni, är dock en av spelarna som Håkan Ericson beskrivit som helt klar om han finns med i den slutgiltiga 18-mannatruppen.

Det skulle i så fall betyda att 18-åringen kan missa tre-fyra matcher för HIF i allsvenskan i augusti.

Hur stort mål har OS varit för honom i år?

– Nu har jag inte pratat med honom om det, men jag kan bara tänka mig att det funnits där som en förhoppning och gör det fortfarande, men det är ingenting som är klart. Både du och jag vet att om förbundskaptenen får ja från några av hans förstaval kommer inte Jordan komma med. Jag vill ju samtidigt inte att det ska bli en stor besvikelse för honom. Han vet ju förutsättningarna. Han är glad att han kommit så här långt så får vi se om det blir hela vägen eller inte, säger Henrik Larsson.

"Ingenting kommer gratis"

Vad säger du om Jordans framsteg i år?

– Anledningen att han kom med i U21 om vi börjar där är att han har gjort det bra under våren. Om man gör bra saker och koncentrerar dig på rätt saker finns det alltid en stor chans att du blir belönad. Det har han blivit för sitt hårda arbete, men det viktigaste för honom är att bibehålla fokus på det som tagit honom dit och det är det hårda arbetet han lagt ner på träningarna och i matcherna för Helsingborgs IF. Det är det absolut viktigaste. Ingenting kommer gratis.