Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hemmahoppet redo för Falsterbo Horse Show

Douglas Lindelöw är glad över att få tävla inför hemmapubliken i Skåne. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
Här med Zacramento under fjolårets Falsterbo Horse Show. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Han spelade länge hockey, men valde sedan ridsporten.

Där tränades han länge av sin mamma Agnetha – ett samarbete som fortsätter än i dag, om än i annan form. 

– Vi har högre i tak än många andra, säger Douglas Lindelöw.

Falsterbo Horse Show är i full gång, och ett av de svenska stornamnen är redo för att gå ut inför hemmapubliken. Douglas Lindelöw är mer än redo för att visa upp sig i Falsterbo från sin bästa sida. 

– Falsterbo Horse Show är ett stort delmål på min annars långa säsong. Därför har jag förberett mig lite extra genom att vila något mer än vanligt, både själv och min häst. Väl på tävlingen blir det ett otroligt stöd med den fantastiska publiken som finns i Falsterbo. Entusiastisk, kunnig… Det är en ynnest att få tävla framför den. 

Tränades av mamma

Lindelöw började med ridsporten i ung ålder som en följd av föräldrarnas utövning. Han följde med på tävlingar och så småningom växte ett intresse fram. Mamma Agnetha Lindelöw blev med tiden också sonens tränare. Douglas Lindelöw är nöjd med hur det har fungerat och även hur det fungerar i dag.

– Det var alltid bra. Jag tror att det som var en extra fördel var att vi hade högt i tak, kanske högre än många andra. Det är extra skönt att kunna ha den relationen med både sin förälder och sin coach – särskilt om de råkar vara samma person. Sen är det alltid bra att ha henne nära till hands; vi driver stallet (Fulltofta) gemensamt och det fungerar mer än väl, säger Douglas Lindelöw.

Valde bort hockeyn

Fram till 13 års ålder spelade Douglas Lindelöw även hockey, något som han var väldigt skicklig i. Till slut var det dags att välja mellan sporterna; något som blev enklare än väntat. 

– Tävlingar började krocka med matcher under helgerna. Valet var ganska enkelt egentligen – hästarna fanns alltid där, även hemma, så det föll sig rätt naturligt att det blev så. Jag har aldrig ångrat mig. 

Som inspirationskällor i sin utövning nämner Douglas Lindelöw två namn. 

– I min hoppning så har jag fått mycket hjälp och influenser av främst Peter Eriksson. Vi samarbetar än i dag; han är nere hos mig på Fulltofta varannan vecka och hjälper till med träning och övrig verksamhet. Annars ser jag mycket upp till Scott Brash – jag försöker att titta mycket på hur de jag ligger sportsligt nära arbetar, men inte för mycket. Då riskerar man i stället att tappa bort sin egen stil, säger Douglas Lindelöw.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!