Oke Akpoveta i Dalkurd. Foto: KRISTER ANDERSSON
Oke Akpoveta i Dalkurd. Foto: KRISTER ANDERSSON

Helsingborgs IF värvar anfallare

Publicerad

Helsingborgs IF rustar för att ta sig tillbaka till allsvenskan.

Anfallaren Oke Akpoveta har värvats.

– Oke visade de förväntade kvalitéerna under sitt provspel, säger tränaren Per-Ola Ljung i ett pressmeddelande.

Oke Akpoveta gjorde en stark vårsäsong i Frej med tio mål och fyra assist innan han i somras värvades av Dalkurd somras.

Där gick det inte lika bra under hösten.

Helsingborgs IF bjöd ändå in anfallaren till provspel under vintern och nu har han skrivit på för klubben som degraderats till superettan.

– Vi visste vilken bra spelare han är men när man får en möjlighet att titta närmare på en spelare som vi gjorde med honom får man svar på hur han fungerar även vid sidan av planen, säger HIF-tränaren Per-Ola Ljung i ett pressmeddelande.

"Ska ge hundra procent

Oke Akpoveta kommer från Nigeria, är 25 år gammal och har tidigare spelat för bland andra Bröndby och Lyngby.

Nu hoppas han kunna lyfta Helsingborgs IF.

– Jag ska göra mitt bästa och ge hundra procent varje gång jag drar på min HIF-tröja, säger Akpoveta till klubbens hemsida. 

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag