Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helsingborg förlorade – trots tidiga ledningen

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

HELSINGBORG/STOCKHOLM. Darijan Bojanic öppnade målskyttet för Helsingborg.

Men sedan blev Peter Larsson - som gjorde comeback efter sin långa skadefrånvaro - olycksgubbe för HIF.

Han gjorde självmål när de föll mot Örebro med 3-1 på hemmaplan.

– Det är dåligt, jag ska kunna göra det bättre, säger Larsson.

Den allsvenska inledningen har varit allt annat än perfekt för Helsingborg. Trots att de tidigt tog ledningen mot Gefle i premiären så släppte de sent in ett mål och fick nöja sig med en poäng.

Mot Örebro var olyckan framme på nytt - detta trots att matchen började i dur för HIF.

Darijan Bojanic öppnade målskyttet i den 18:e minuten då han blev helt ren i straffområdet och avslutade iskallt.

Larssons galna självmål

Men precis som i premiären läckte det bakåt. Och den främsta olycksgubben blev Peter Larsson. Larsson, som har varit borta i nio månader på grund av en hjärnskakning missbedömde en hörna totalt och skallade in bollen i eget nät till 1-1.

– Klart det är skönt att vara tillbaka, men just nu känns det bara skit. Hemmaplan och allt, vi förlorar med 3-1, säger han.

1-1-målet, är du sist på bollen?

– Jag tror jag är det. Jag kommer lite fel på den, tyvärr styr jag den i eget mål. Det är dåligt, jag ska kunna göra det bättre.

Sen lyckades Nordin Gerzic sticka upp i slutminuterna och göra 2-1 innan Alhassan Kamara fastställde slutresultat till 3-1.

– Jag är väldigt besviken så klart. Första halvlek var bra ochvi borde gjort något mer mål, men det gör vi inte. Det handlar om att göra mål i fotboll, de gör tre och vi bara ett. I andra kom vi inte upp i standard och låter dem ta över. Vi har bara oss själva att skylla, säger Larsson.