Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helsingborg får stor MMA-gala: 'Historiskt'

Foto: Alexander Donka

Professionell MMA-gala arrangeras i Helsingborg i vår.

Superior Challenge, Europas största gala, kommer till staden.

Helsingborg ska för första gången hålla i en professionell MMA-gala. Den 3 maj går galan av stapeln. Så väl lokala som internationella stjärnor kommer att göra upp.

Galan Superior Challenge är Europas största gala och anordnas för tionde gången. Hovet i Stockholm har årligen varit arrangörer, men galan har även ägt rum i Malmö och Göteborg.

Nu blir det alltså Helsingborgs tur.

– Det är ett historiskt evenemang för Helsingborg och vi har länge velat bjuda kampsportare i regionen på en bra gala. Vi jobbar hela tiden för ett dynamiskt utbud och är nu väldigt glada över att Superior Challenge blir först på kampsportssidan, säger Helsingborg Arenas evenemangsansvarige Bertil Alm i ett pressmeddelande.

Europas största MMA-gala

Superior Challenge har världens största fullsize-bur på över tolv meter i diameter och är i dag Europas största MMA-gala. Galan är en av fem i världen som har topp 20 rankade fighters tävlande i organisationen.

Vilka som kommer tävla i Helsingborg är ännu inte känt.