Foto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson

Helsingborg får möta Storvreta i slutspelet

Publicerad

FC Helsingborg ställs mot Storvreta i kvartsfinalspelet.

Linus Nordgren räknar med att det blir tuff drabbning.

– Vi vet vad som kommer krävas.

Helsingborg besegrade jumbon Gävle i sista omgången av Superligans grundserie och säkrade en plats i slutspelet. Matchen slutade 9-6.

– Det var inte en av våra bästa matcher utan ganska darrigt och vi fick springa mycket. Men det var skönt att vi fick ett tidigt mål, berättar Linus Nordgren, som själv gjorde tre mål och fastställde slutresultatet.

Efter lördagens matchen fick lagen välja kvartsfinalmotståndare.

"Jäkligt tufft" att möta Storvreta, menar Nordgren

För Helsingborg väntar Storvreta.

– Det blir jäkligt tufft. De har ett bra lag med landslagsspelare, påpekar Nordgren.

– Under den här säsongen har vi vunnit en match och åkt på torsk en gång. Vi har svårt mot Storvreta på bortaplan.

Vad talar för att ni ska gå vinnande ur kvartsfinalen?

– Vi vet vad som krävs. Förra året avancerade vi till semifinal efter att ha slagit ut serieledaren Pixbo i kvartsfinal. Sedan har vi också ett bra lag på papperet.

Är du förvånad över att det blir Storvreta?

– Nej, det var rätt väntat.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av sju matcher.

Slutspelet drar i gång 10-11 mars.

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag