Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hellkvist: Man brukar pussa den man älskar

Foto: Peo Möller
Foto: Ludvig Thunman

Björn Hellkvist och Mats Lusth förenades i en SHL-kyss när Malmö hyllades av fansen.

Inget konstigt menade Hellkvist.

– Man brukar pussa den man älskar, säger Malmötränaren.

När Malmö firades av fansen på hemmaplan efter avancemanget till SHL visade Mats Lusth och Björn Hellkvist upp en mjukare sida än den de vanligtvis visar upp under matcherna.

Till stort jubel från supportrarna förenades duon i en kyss.

– Visst var den fin? Det är inget konstigt med det, man brukar pussa den man älskar, säger Björn Hellkvist till SportExpressen och fortsätter:

– Jag tycker om Mats, så det är lugnt. Jag älskar Mats så det är väl inget konstigt med det. Man brukar pussa den man älskar.

"Kommer skaffa barn"

Enligt Hellkvist har duon planer inför framtiden.

– Vi kommer skaffa barn också, säger han.

 

 

Årets ledare

Den gångna säsongen var Hellkvists andra som assisterande tränare och under bägge säsongerna har han haft Mats Lusth som huvudtränare och närmste kollega, efter att han lämnat rivalen Rögle då han diagnostiserats med Parkinsons sjukdom under 2011.

Halvåret senare prisades han som årets ledare inom svensk ishockey.

Under våren förra året genomgick Hellkvist en hjärnoperation.

Mats Lusth gjorde sin andra säsong som huvudtränare i Malmö efter att han varit assisterande tränare under säsongen 2012-13 och samarbetet slutade i uppflyttning.

Duon har kontrakt över nästa säsong och med andra ord fortsätter relationen även i SHL.

Backar har förlängt

Med sig till SHL får duon bland annat poängkungen Frederik Storm samt backarna Nils Andersson, Jeremias Augustin, Stefan Warg och Johan Björk som har gällande kontrakt med klubben.