Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hela truppen kan lämna – i protest

Foto: / © BILDBYRN
Viktor Sundström, lagkapten i Tyringe. Här i IK Pantern-tröjan. Foto: / BILDBYRN

Det stormar rejält i Tyringe Hockey.

Efter att tränaren Marcus Norell fått sparken hotar spelartruppen att säga upp sina kontrakt.

– Vi står fortfarande bakom Mackan till hundra procent, säger lagkaptenen Viktor Sundström. 

På torsdagskvällen meddelade Tyringe Hockey, som slutade på tionde plats i tredjedivisionen Hockeyettan i år, att man avslutar samarbetet med tränaren Marcus Norell. 

Beslutet kommunicerades till spelartruppen under ett möte under kvällen. Reaktionerna i spelartruppen är starka.

– Vi fick förklaringen från styrelsen att han har samarbetssvårigheter. Då är det endast med styrelsen då. Vi har varit ute i tidningen bara för någon vecka sedan där vi försvarade Marcus. Han krigar för oss och hela föreningen, säger lagkaptenen Viktor Sundström. 

– De försökte förklara varför de arbetsbefriat honom, som de uttryckte det. Vi ville uttrycka våra åsikter om styrelsen. Vi vet att de gör ett tillräckligt bra jobb helt enkelt.

"Orolig för klubbens framtid"

Efter mötet ville flera spelare säga upp sina kontrakt med klubben. Enligt lagkaptenen gäller det i princip hela spelartruppen.

– I står enade som lag, alla tycker och tänker samma. Vi stöttar Mackan till 100%. Alla är på samma nivå i laget, vi hade ett hätskt möte med styrelsen.

Hur känner man när det blir så här?

Det är en väldigt ovan situation. Ingen som är inblandad i det här har varit inblandad i något liknande innan. Det brukar väl vara att man inte står bakom tränaren, och nu är det tvärtom. Vi är oerhört ledsna och besvikna på att styrelsen tagit det här beslutet.

I en intervju med Norra Skåne, som först rapporterade om händelsen, säger Sundströms lagkamrat Mattias Eriksson att han är orolig över Tyringe Hockeys framtid efter att Norell sparkats. Viktor Sundström delar den uppfattningen. 

– Jag har aldrig träffat någon med så mycket klubbkärlek. Man är orolig för klubbens framtid, det är man. Funkar det så här, då vet jag inte vem som vill gå till Tyringe nästa säsong om man säger så.

Tyringes ordförande Peter Ronner hälsar via sms att han inte har några kommentarer.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!