Ilkka Heikkinen. Foto: Jonas Ljungdahl
Ilkka Heikkinen. Foto: Jonas Ljungdahl

Heikkinen tillbaka på isen – men Växjö föll

Publicerad

VÄXJÖ. Dispensansökan gick igenom på eftermiddagen – och lagläkaren höll koll på blodsockret under matchen.

Men trots Ilkka Heikkinens hastiga comeback förlorade ett ineffektivt Växjö mot Frölunda.

– Min doktor kanske är riktigt arg nu, men jag kände mig bra, säger Ilkka Heikkinen.

Växjö Lakers åkte på sin tredje raka förlust mot Frölunda hemma efter 1–3.

Växjö fick jaga merparten av matchen, men hade ett par bra lägen att kvittera till 2–2, framför allt i tredje perioden när man fick tre chanser i powerplay.

Men spelet i numerärt överläge fortsätter vara uddlöst.

– Det kommer ner till att vi behöver utnyttja vårt powerplay bättre för att ta oss in i matchen, säger Växjötränaren Sam Hallam.

Ilkka Heikkinen håller med.

– Vi hade några bra lägen och borde gjort mål, men det har varit ett litet problem för oss. Vi kanske borde skjuta mer och få mer folk på mål, men förhoppningsvis börjar det studsa med oss någon gång, säger den finske backen.

Överraskande comeback

Ilkka Heikkinen gjorde en överraskande comeback i laget efter att saknats i de tre senaste matcherna efter att ha mått dåligt de sista veckorna och fått behandling för högt blodsocker.

Han väntar fortfarande på definitivt svar på sina testresultat, men säger att "det är diabetes typ ett till 99 procent".

De sista dagarna har han mått så bra att han har tränat med laget, men det var först under eftermiddagen som han fick klartecken att spela sedan dispensansökan för hans diabetesmedicin gått igenom.

– Jag får kanske be om ursäkt till doktorn på sjukhuset, hon kanske är arg nu. Vi pratade om att vänta en-två veckor, men jag kände mig bra, säger Heikkinen.

– Vi tog det rätt lugnt och testade blodsockret vid bänken hela tiden. Det var väldigt säkert. Lagläkaren kollade hur jag mådde.

"Kanske blir en bättre spelare"

Totalt spelade backen 17.25 minuter i sin comeback, men säger att han fortfarande måste lära sig hur kroppen reagerar nu.

– Det tar nog en-två matcher till. Sen kan jag nog spela 20 minuter igen.

Tror du att det här har påverkat ditt spel den här säsongen?

– Antagligen. Jag var väldigt trött och det påverkade nog träningen och motivationen. Det är tufft att åka till rinken när man mår dåligt och inte blir bättre.

Beskeden, förlusten till trots, var dock positiva inför fortsättningen.

– Det här var ett bra test och vi kunde hålla nivåerna bra. Jag kanske blir en bättre spelare av det här.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag