Foto: Daniel Malmberg/All Over PressFoto: Daniel Malmberg/All Over Press
 Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Foto: Ola WesterbergFoto: Ola Westerberg
 Foto: Ola Westerberg

Hedman stängs av en match efter tacklingen

Publicerad

MALMÖ/STOCKHOLM. Anton Hedmans tackling mot Henrik Hetta har blivit anmäld till disciplinnämnden, bekräftar SHL på sin hemsida.

Och straffet kom direkt: En matchs avstängning.

Det var i den tredje perioden som Luleås Anton Hedman satte in en hård tackling mot Malmös kapten Henrik Hetta då han inte var puckförande.

Hetta föll till isen och gled sedan in i sargen med huvudet först. Tacklingen tog illa och Hetta blev liggandes orörlig på isen.

– Det ser otroligt obehagligt ut. Det här vill vi inte se. Vi har pratat så mycket om det här i svensk hockey, borde vi inte ha lärt oss nu, sa C More:s kommentator Lars Lindberg i tv-sändningen från matchen.

"Henrik Hetta är inte puckförare"

Hedman blev anmäld till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

"Hedman och Malmös Henrik Hetta kommer till situationen ungefär samtidigt. Då väljer Hedman att tackla Hetta, som inte är puckförare. Hetta lyfter från isen och kastas in i sargen utan att kunna skydda sig. Hetta utgår från matchen och återkommer inte till spel", skriver SHL på sin hemsida.

Anton Hedman anmäld till disciplinnämnden

"Hedman anmäls därmed till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd för interference regel 150 VII."

Straffet kom redan samma dag: En matchs avstängning, enligt Luleå Hockeys Twitter-konto. Därmed är han tillgänglig för spel till matchen hemma mot Modo på lördag.

Anton Hedman försvarade tacklingen efter gårdagens match.

– Det är inte så att jag försöker tackla honom utan vi kliver in axel mot axel där. Jag tycker att vi båda är så pass nära sargen att det måste man göra. Han kliver in i den där lika mycket som jag, sa han då.

"Hur fan är det möjligt?"

Patrik Sylvegård, sportchef i Redhawks, har en oväntad reaktion på beskedet.

– Jag tycker att det var en utvisning men att Hedman anmäls till Disciplinnämnden hjälper inte oss någonting. Det är inte vi som anmäler. Jag vill hellre att han spelar.

Hur mår han?

– Jag vet inte hur det är med honom i dag men han såg ju inte bra ut i går. Han flög hem och mådde efter omständigheterna bra efter matchen. Men han var ju i stort sett borta där ett tag och låg kvar på isen ganska länge.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag