Halmstads BK föll på sin 102-årsdag mot IFK Göteborg med 2-0. Men laget är trots det vidare i Svenska cupen. Foto: Magnus Liljegren / All Over Pres
Halmstads BK föll på sin 102-årsdag mot IFK Göteborg med 2-0. Men laget är trots det vidare i Svenska cupen. Foto: Magnus Liljegren / All Over Pres

HBK:s drömmotstånd: Malmö FF eller Häcken

Publicerad

Halmstads BK föll på sin 102-årsdag mot IFK Göteborg med 3-0. Men laget är trots det vidare i Svenska cupen.

I kvarten väljer man drömmotstånd efter lite udda premisser.

– Sett till resan är väl Malmö eller Göteborg de lättaste resorna, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Matchen hann knappt börja innan den var avgjord. Gustav Engvall gjorde 1-0 till IFK Göteborg efter 13 minuter och 2-0 kom genom Sören Rieks efter 33. 3-0 gjorde Tobias Hysén i andra halvlek.

Så bästa gruppetta blev inte HBK. Men vad gör det. Bara att man vann gruppen är en framgång – och lite av en skräll.

– Jag är glad för resultaten i cupen sammantaget. Vi är i kvartsfinal för att vi har gjort två väldigt bra matcher.

Eftersom IFK Göteborgs cupfiasko var ett faktum redan innan matchen vann HBK gruppen med sina sex poäng. Men söndagens plattmatch kommer att analyseras.

– Jag är besviken på insatsen. Det är egentligen bara (Alexander) Ruud Tveter som håller moralen och ångan uppe. Men sedan ska vi inte gräva ner oss för djupt, men detta är förmodligen en bra tankeställare inför resten av säsongen.

"Hade lägen att såra IFK"

– Trots att vi var så svaga som vi var i dag, så fanns där ändå chanser och halvchanser för oss. Vi hade lägen att såra IFK redan i första halvleken. Men det räcker inte riktigt i dag, fortsätter han.

Vem möter du helst i kvartsfinal?

– Det går nog rättså bra med vilket som, det kommer att bli tufft oavsett. Men sett till resan är väl Malmö eller Göteborg de lättaste resorna.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag