Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

HBK:s drag i bottenstriden – värvar mittfältare från Norge

Pontus Silfwer spelade mot Halmstad i fjol. Nu har mittfältaren skrivit på för den allsvenska klubben. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Halmstads BK fortsätter värva för att klara sig ur bottenstriden.

Nästjumbon har gjort klart med den förre Sundsvallsmittfältaren Pontus Silfwer.

– Det är en önskevärvning, säger ordföranden Tony Karlsson.

Halmstads BK har fastnat i bottenstriden i allsvenskan.

Tidigare i sommar har klubben släppt Alexander Henningsson, Rebin Asaad och Fredrik Olsson för att göra plats för nyförvärven Johan Oremo och Höskaldur Gunnlaugsson.

Nu värvar nästjumbon igen.

Den här gången är det den snart 26-årige mittfältaren Pontus Silfwer, tidigare i Gif Sundsvall och IK Frej, som hämtas från norska Mjöndalen.

– När vi summerar detta transferfönster kommer det nog vara det mest aktiva i HBK:s historia, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson till klubbens hemsida.

– Vi har under ganska lång tid varit klara över att vi vill öka konkurrensen i truppen. Det är många faktorer som påverkar och möjligheter kan komma snabbt. Detta är en spelare som vi har kikat på ett tag och det är en önskevärvning för Igor (Krulj, HBK:s tränare).

Ser matchen mot J-Södra

Pontus Silfwer kommer se Halmstads match mot Jönköping under lördagen och sedan träna med sitt nya lag på söndag. Kontraktet sträcker sig till 2020.

– Han har en bra passningsfot, bra skott och ett långt inkast. Han är dessutom hårt arbetande. Vi är glada att vi är klara med denna värvning och kontraktet löper till sista december 2020. Jag tror och hoppas att vi kommer att ha stor nytta av Pontus de närmaste åren.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!