Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HBK testar förre MFF-talangen

Dino Islamovic tillhörde tidigare Malmö FF innan han flyttade till holländska Groningen. Nu är han tillbaka i Sverige och siktar på att hitta en allsvensk klubb i vinter.Foto: LENNART MÅNSSON
Andrew Stadler, tidigare i Östersund, kommer träna med Halmstad.Foto: TOBIAS NYKÄNEN

Den U21-landsmeriterade anfallaren Dino Islamovic, 22, visar upp sig för allsvenska nykomlingen Halmstad.

Efter att ha lämnat holländska Groningen i somras är målet att hitta en allsvensk klubb i vinter.

– Han kommer träffa flera klubbar, säger Islamovics agent Gustaf Grauers.

Den förre Malmö FF-talangen Dino Islamovic lämnade Sverige redan 2012. Flyttlasset gick först till engelska Fulham. Därefter flyttade anfallaren vidare till holländska Groningen.

I Groningen gjorde den nu 22-årige anfallaren totalt elva matcher i Eredivisie, men drogs också med en del skador. Han lämnade Groningen i maj när kontraktet gick ut och har sedan dess rehabiliterat en skada på svensk mark. Under hösten har han hållit igång med Trelleborgs FF.

Islamovic, som även spelat U21-landskamper för Sverige, letar nu efter en ny klubb och målet är inställt på allsvenskan.

Kvällsposten kan berätta att under torsdagen och fredagen visar anfallaren upp sig för Halmstads BK som blev klart för allsvenskan efter kvalseger mot Helsingborg.

– Halmstad ville titta på honom nu och han kommer köra med dem i morgon också, bekräftar Islamovics agent Gustaf Grauers.

Kommer besöka flera klubbar

Halmstad är första klubben av flera som Islamovic kommer besöka under vintern.

– Det vi har sagt är att han kommer att ta det lugnt under vintern och träffa flera klubbar.

– Det är svårt att veta var han står för klubbar mer än att det är en intressant spelare med U21-landskamper på meritlistan. Det har gjort att vi pratar med flera klubbar. Han kommer att ta tid på sig i vinter och träna med olika klubbar för att det ska kännas rätt både för honom och klubbarna.

Även förre ÖFK-anfallaren testas

Det är klubbar i allsvenskan vi pratar om då?

– Ja, precis.

Enligt Hallandsposten testar Halmstad även den förre Östersundsanfallaren Andrew Stadler.