Ivo Pekalski. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅNIvo Pekalski. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Ivo Pekalski. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅNFoto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

HBK-spelarnas hyllning till skadade kamraterna

Publicerad

Ivo Pekalski och Alexander Arvidsson drog på sig nya långtidsskador i veckan.

Inför matchen mot Sirius visade HBK-truppen sitt stöd – med träningströjor med spelarnas namn på.

– Hela laget står bakom dem och lider med dem, säger Jesper Westerberg.

Tidigare i veckan lämnade vice-kaptenen Ivo Pekalski Halmstad för spel i engelska Oxford United.

Men redan på en av de första träningarna var oturen framme för den tidigare skadedrabbade mittfältaren som skadade knäet. Under lördagen rapporteras det att Pekalskis korsband är skadat igen och han blir borta från spel resten av året.

– Det är hemsk otur för honom och oss eftersom han är en bra spelare, men nu får vi vänta lite längre på att se honom i aktion, säger tränaren Pep Clotet Ruiz till klubbens hemsida.

Även HBK-talangen Alexander Arvidsson har varit riktigt skadeförföljd genom karriären och tidigare i veckan skadade han knäskålssenan på träning. Nu väntar en ny operation.

För att visa sitt stöd för spelarna bar HBK-spelarna tröjor med båda spelarnas namn på inför mötet med Sirius.

– Tanken var att hylla dem i deras skador och visa att vi stöttar dem även om de inte kan vara med på planen. Hela laget står bakom dem och lider med dem, säger Jesper Westerberg.

”Kan aldrig förbereda dig för det”

Beslutet tog man direkt efter Arvidssons skada i veckan.

– Ingen av dem förtjänar det. Det är fantastiska killar. Jag lider med dem verkligen. Bättre människor är svårt at hitta, säger HBK-målvakten Isak Pettersson.

Jesper Westerberg har själv varit korsbandsskadad och vet hur tufft det är med långtidsskador.

– Du kan aldrig förbereda dig för de skadorna hur mycket du än tränar. Vi vet att båda är jätteflitiga i gymmet, men när det väl händer är det inget du kan förbereda dig för.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag