HBK-nyförvärvet ser ut att missa även cupavgörandet

HBK-nyförvärvet Kosuke Kinoshitas tävlingsdebut fortsätter dröja.
Foto: Fredrik Jonsson
HBK:s tränare Jan Jönsson.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE

Halmstads BK:s japanske nyförvärv Kosuke Kinoshita ser ut att missa även cupavgörandet mot IFK Norrköping i helgen.

Anledningen till att pappersarbetet dröjer är att det har funnits oklarheter kring vilken klubb som har haft spelarens licens.

– Ja, vi har haft en del administrativt där, men det har vi rett ut nu, säger HBK-tränaren Jan Jönsson.

Minst en poäng borta mot IFK Norrköping i lördagens sista gruppspelsmatch i Svenska cupen räcker troligen för att Halmstads BK, som toppar gruppen på fyra poäng, ska gå vidare till kvartsfinal.

Men Halmstad ser ut att få klara sig utan sitt anfallsnyförvärv Kosuke Kinoshita även denna gång.

Den japanske anfallaren skrev på ett halvårskontrakt med den allsvenska nykomlingen redan i början av februari och har sett intressant ut i flera träningsmatcher, men har fortfarande inte gjort sin tävlingsdebut i väntan på arbetstillstånd.

– Nej, han är inte spelklar. Vi tar steg, men jag är rädd för att vi inte klarar helgen heller. Jag vet att vi har tagit något steg i dag, men det är kanske inte tillräckligt. Jag utesluter det inte, men jag är rädd för att han inte blir klar, säger Jan Jönsson på onsdagseftermiddagen.

Oklart om spelarlicensen

Bakgrunden till "pappersstrulet" ska vara att det har varit svårigheter för Halmstad att lokalisera vilken klubb som har haft Kinoshitas spelarlicens. Anfallaren kommer senast från den tyska fjärdeligaklubben FC 08 Homburg som han bara tillhörde i drygt tre månader. Innan dess var han kontraktslös sedan han lämnat Freiburgs andralag i somras.

– Ja, det var två tyska klubbar som var inblandade och han var i Homburg under hösten. Ja, vi har haft en del administrativt där, men det har vi rett ut nu, säger Jan Jönsson.

Ni vet var licensen finns nu?

– Ja.

Så nu återstår bara att få klart med hans arbetstillstånd?

– Precis, rätt.

Halmstad åker till Norrköping direkt efter fredagens träning.