Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HBK: "Jönsson blir manager"

Jan Jönsson har fått utökat ansvar att bli manager i Halmstad.Foto: KRISTER ANDERSSON
Per Olsson, tidigare tränare i Gefle och Djurgården, sägs vara aktuell för Halmstad.Foto: JOHANNA LUNDBERG

HBK:s ordförande Tony Karlsson dementerar uppgifterna om att Pelle Olsson är aktuell för tränarjobbet i Halmstad.

Han säger i stället att Jan Jönsson har blivit befordrad till manager.

– Vi kommer inte flytta på Janne Jönsson, säger Tony Karlsson.

Pelle Olsson in – Janne Jönsson ut?

Bara dagar inför det allsvenska kvalet berättade Kvällsposten om uppgifter som gör gällande att Halmstads BK funderar över ett tränarbyte.

– Nej, nej, det stämmer inte, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson.

I stället ska Jan Jönsson fortsätta i den managerroll som han redan gått in sedan någon månad tillbaka.

– Vi tycker jättebra om Pelle Olsson, men han är tillräckligt senior för att om vi skulle kontakta honom är det som tränare för vårt A-lag. Vi har i dag ett läge där vi har gett Janne Jönsson utökat mandat under hösten till att gå in i en mer managerliknande roll. Det finns inte en möjlighet i världen att vi både kan husera en manager som Janne Jönsson och en assisterande i Pelle Olsson.

– Det vi gör i HBK är att vi gör om så att Janne Jönsson tar ansvar för all fotboll från akademi upp till A. Kommer vi göra något runt A kommer vi stärka upp med ytterligare någon tränare i konstellationen. Men det handlar inte om att flytta på Janne Jönsson.

Ett namn som kan komma att förstärka HBK:s tränarsida kan bli Ängelholms avgående tränare Christian Järdler. Där förs samtal om framtiden sedan tidigare.