Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HBK-hjälten jagas av Premier League-klubb

KVALHJÄLTE. Mikael Boman jublar efter sin andra fullträff mot Gif Sundsvall i går - två mål som håller Halmstad kvar i allsvenskan.Foto: Klas Sjöberg

HALMSTAD. Med två mål inom loppet av fyra minuter sköt Mikael Boman Halmstad kvar i allsvenskan.

Nu kan SPORT-Expressen avslöja att HBK:s kvalhjälte jagas av bland annat Premier League-laget Norwich.

– På slutet var jag så nervös att jag gick ner i omklädningsrummet. Jag vågade inte titta, säger den då utbytte segerskytten.

Efter en nervös första halvlek och underläge 0-1 i paus, efter Pa Dibbas ledningsmål, var Halmstad på väg ur allsvenskan.

Men med två mål inom loppet av fyra minuter i andra halvlek räddade Mikael Boman kvar HBK i högsta serien.

En helt slutkörd tvåmålsskytt byttes sen ut i 86:e minuten. Då gick han rakt ner i omklädningsrummet.

– Jag hade faktiskt ingen koll alls på matchen. Det var först när vår materialare kom ner som jag förstod att det var klart. Då sprang jag upp igen, säger Boman som under sin första allsvenska säsong har gjort nio mål.

Kontrakt över 2014

Nu kan SPORT-Expressen avslöja att Premier League-klubben Norwich, med Johan Elmander i laget, följer HBK:s kvalhjälte nära.

– Ja, jag har hört att det är en Premier League-klubb som är ute efter Micke. Men jag vill inte kommentera några klubbnamn, säger Bomans agent John Thornberg.

Boman har ett år kvar på sitt kontrakt med HBK.