Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HBK-duo erbjuds långa kontrakt

Mittbacken Alexander Berntsson stod för två starka insatser i kvalmatcherna mot Helsingborg och erbjuds nu nytt kontrakt av Halmstad.Foto: KRISTER ANDERSSON
Vänsterbacken Andreas Bengtsson i duell med Helsingborgs Bradley Ralani. Bengtsson erbjuds ett längre kontrakt med Halmstad.Foto: LUDVIG THUNMAN

Halmstads BK är tillbaka i allsvenskan efter bragdvändningen i kvalet mot Helsingborg.

Nu erbjuds två av startspelarna – Alexander Berntsson och Andreas Bengtsson – nya kontrakt.

– Jag hoppas det kan bli klart snart, säger HBK-tränaren Jan Jönsson.

Halmstad är i full gång med att se över sin trupp inför återkomsten i allsvenskan.

Bland de första dragen är att erbjuda den unga försvarsduon Alexander Berntsson, 20, och Andreas Bengtsson, 20, nya, längre kontrakt.

– Dialog pågår. De har blivit erbjudna nya kontrakt, säger Jan Jönsson som även bekräftar att det handlar om längre avtal.

– Dialogen är positiv. Jag tror det är en väldigt ömsesidig vilja.

Båda spelarna har tagit vägen från Halmstads ungdomsverksamhet upp i A-truppen. 

Mittbacken Alexander Berntsson startade tolv matcher i superettan och stod för två bra insatser i kvalmatcherna mot Helsingborg i avstängde lagkaptenen Fredrik Liverstams frånvaro.

Vänsterbacken Andreas Bengtsson startade 16 matcher under säsongen och låg bland annat bakom Halmstads sena kvittering på Olympia i det sista kvalmötet när han blev fälld i straffområdet.