Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HBK-backens sköna skadebesked

Jesper Westerberg kan vara tillbaka redan mot Kalmar på måndag efter sin lårskada.Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Här är ett positivt besked för Halmstads BK.

Rutinerade ytterbacken Jesper Westerbergs lårskada är inte allvarlig och han kan vara tillbaka redan mot Kalmar FF.

– Han kan vara med i nästa match om han blir uttagen, säger HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui.

När Halmstads BK spelade 0–0 borta mot AFC Eskilstuna i helgen tvingades Jesper Westerberg kliva av redan i första halvlek efter att det huggit till i baksida lår.

Under onsdagen röntgades ytterbacken och beskedet var positivt.

– Han har ingen muskelskada. Däremot har han det som kallas fascia, det är hinnan som täcker muskeln som blött lite. Det är inget allvarligt, säger Simon Bakkioui.

Westerberg missade Halmstads 1–0-förlust mot Djurgården på torsdagen, men skadan hindrar inte spel borta mot Kalmar FF redan på måndag.

– Det innebär att det är upp till honom. Han kan vara med i nästa match om han blir uttagen, säger Simon Bakkioui.

Keita tillbaka

Halmstad, som inlett säsongen med fem poäng på de fem första omgångarna, får även tillbaka mittfältaren Aboubakar Keita mot Kalmar, efter Keitas två matcher lång avstängning.

Utöver Keita lånade Halmstad även 17-årige ytterbacken Mads Roerslev Rasmussen från FC Köpenhamn innan säsongsstarten. Rasmussen tog plats i premiärelvan mot Östersund (1–0), men har därefter inte spelat något i allsvenskan.

Att den unge dansken saknats på slutet beror på en envis sjukdom.

– Han har haft lite feber och influensaaktigt som inte vill släppa. Vi riskerar inget. Det är därför, förklarar Simon Bakkioui.