Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hattrickhjälten bakom Växjös seger i Mora

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

MORA/STOCKHOLM. Växjös bortasvit håller i sig.

Andrew Calof visade vägen med sitt hattrick – när serieledaren vann med 4-1 borta mot Mora.

Lagets sjätte raka bortaseger i SHL.

Mora tog ledningen hemma mot serieledaren Växjö.

Steven Seigo skickade in 1-0 bakom Viktor Andrén i målet efter en kvarts spel, men glädjen blev kortvarig.

Bara minuten senare passade poängkungen Elias Pettersson fram Andrew Calof, som kvitterade för gästerna. Hans första av tre mål under lördagseftermiddagen.

I den andra gjorde kanadensaren ytterligare två mål när Växjö ryckte ifrån och gick upp i en 4-1-ledning. Mora lyckades aldrig resa sig och Växjö tog hem en säker seger i Dalarna.

– Mora sköljde över oss i början, men den här gruppen är fantastiskt stark att resa sig, oavsett om vi startar dåligt eller har en svacka i matchen, säger Andrew Calof.

Växjö tog sjätte raka bortasegern

Hur kommer det sig att Växjö är så pass bra just nu?

– En stor del är hur stabila vi är defensivt, oavsett om det gäller att döda utvisningar eller i spelet fem mot fem. Vi jobbar stenhårt på att hålla motståndarna utanför oss och komma i skottlinjen och täcka skott. Det har gjort att vi många matcher har lyckats hålla nere motståndarnas målproduktion och då är det svårt för dem att vinna matcher. I kombination med detta har vi gott självförtroende offensivt, inte minst i powerplay, säger han.

Segern var serieledarens sjätte raka på bortais den här säsongen och Calof tror sig ha förklaringen bakom succén.

– Det handlar om att fortsätta göra alla detaljer rätt. Det är lätt att flyga i väg när man vinner flera matcher i rad, och att man börjar slarva, då blir man straffad. Så hårt jobb är vad det handlar om.