Hareides kritik mot pressen: "Lugna er"

Publicerad

STOCKHOLM/MALMÖ. Hela Malmö firar hemmasegern mot Olympiakos i Champions League. Men tränaren Åge Hareide var irriterad efter matchen.

– Ni får lugna er, sa Hareide på presskonferensen.

Swedbank stadion kokade när Malmö FF vann hemmamötet i Champions League med 2-0. Spelarna visade stor glädje och hela Malmö firar segern.

Men MFF-tränaren Åge Hareide visade inte upp någon segerglädje på presskonferensen efter matchen.

– Ni får lugna er, sa Hareide ganska argt innan det var dags för frågestund.

"Inte menat med respektlöshet"

Norrmannen talade till den samlade presskåren som han menar överdrivit hans uttalanden om kvaliteten på Olympiakos lag.

– Jag vill bara säga en sak. På presskonferensen innan matchen fick jag svara om Salzburg är bättre än Olympiakos. Jag sa att de var det och det var inte menat med respektlöshet. Men det blev använt av er journalister som fyrverkeri mot Olympiakos.

Hareide ville förtydliga att han inte menade någonting illa med vad han sagt om Olympiakos.

– Det var bara en åsikt. Alla här har en åsikt om fotboll. Det handlar inte om disrespekt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag