Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hareides irritation på de läckta startelvorna

Foto: Tomas Leprince
Foto: Petter Arvidson

Malmö FF är i en fas av säsongen där man både har möjlighet att nå Champions League och kan blanda sig i de allsvenska toppstriden.
Då är Åge Hareide bekymrad över läckta startelvor.
– I Europa kan det ge motståndarna vissa fördelar, säger Hareide.

På söndagen spelar Malmö FF en avgörande match för att haka på serieledaren IFK Göteborg i jakten på Lennart Johanssons pokal.

Vid seger krymper avståndet till fyra poäng, vid förlust är det uppe på tio poäng.

Under denna period vill Åge Hareide ta till vara på varje möjlig fördel gentemot konkurrenterna.

– I Europa så kan det ge motståndarna vissa fördelar om de för reda på vår startelva. Det är irriterade att det läcker ut när vi försöker att dölja det, säger Hareide, om elvorna som vanligtvis blir offentliga en dryg timme före avspark, och fortsätter:

– När motståndarna inte vet hur vi ställer upp så ger det oss en liten fördel. Ser man till Tobias Sana och Jo Inge Berget är de till exempel helt olika spelartyper, vet de då vem som spelar kan de anpassa sin taktik efter det.

Guillermo Molins tillbaka

När nu IFK Göteborg kommer på besök i vad som ur MFF-ögon betraktas som en måstematch har Hareide ett antal taktiska val att göra.

Senast lagen drabbade samman spelade man i Göteborg, då ställde Malmö upp med en fembackslinje – det är den enda tävlingsmatchen denna säsong man valt att inleda en match på det sättet. I samtliga övriga matcher har man valt att starta med en fyrbackslinje.

På mitten är Erdal Rakip avstängd och Guillermo Molins - som gjorde mål för U21-laget i tisdags – tar hans plats i truppen.

– Det är ett steg i vägen till att bli 100-procentig. Den dagen han är i topptrim så spelar han i Malmö FF, det är ingen tvekan om det. Vi måste bara få honom att hitta dit igen.

"Betyder allt för oss"

Övriga offensiva vapen som väntas starta på bänken är Magnus Wolff Eikrem och Tobias Sana.

Hur viktig är matchen mot Göteborg för resterande del av säsongen?

– Den betyder egentligen allt för oss. Det är lite som i matchen mot Salzburg, ska vi vara med framöver så måste vi vinna. Det vet alla om, vi kommer att vara laddade därefter.