Foto: Tomas LeprinceFoto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince
Foto: Petter ArvidsonFoto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson

Hareides irritation på de läckta startelvorna

Publicerad

Malmö FF är i en fas av säsongen där man både har möjlighet att nå Champions League och kan blanda sig i de allsvenska toppstriden.
Då är Åge Hareide bekymrad över läckta startelvor.
– I Europa kan det ge motståndarna vissa fördelar, säger Hareide.

På söndagen spelar Malmö FF en avgörande match för att haka på serieledaren IFK Göteborg i jakten på Lennart Johanssons pokal.

Vid seger krymper avståndet till fyra poäng, vid förlust är det uppe på tio poäng.

Under denna period vill Åge Hareide ta till vara på varje möjlig fördel gentemot konkurrenterna.

– I Europa så kan det ge motståndarna vissa fördelar om de för reda på vår startelva. Det är irriterade att det läcker ut när vi försöker att dölja det, säger Hareide, om elvorna som vanligtvis blir offentliga en dryg timme före avspark, och fortsätter:

– När motståndarna inte vet hur vi ställer upp så ger det oss en liten fördel. Ser man till Tobias Sana och Jo Inge Berget är de till exempel helt olika spelartyper, vet de då vem som spelar kan de anpassa sin taktik efter det.

Guillermo Molins tillbaka

När nu IFK Göteborg kommer på besök i vad som ur MFF-ögon betraktas som en måstematch har Hareide ett antal taktiska val att göra.

Senast lagen drabbade samman spelade man i Göteborg, då ställde Malmö upp med en fembackslinje – det är den enda tävlingsmatchen denna säsong man valt att inleda en match på det sättet. I samtliga övriga matcher har man valt att starta med en fyrbackslinje.

På mitten är Erdal Rakip avstängd och Guillermo Molins - som gjorde mål för U21-laget i tisdags – tar hans plats i truppen.

– Det är ett steg i vägen till att bli 100-procentig. Den dagen han är i topptrim så spelar han i Malmö FF, det är ingen tvekan om det. Vi måste bara få honom att hitta dit igen.

"Betyder allt för oss"

Övriga offensiva vapen som väntas starta på bänken är Magnus Wolff Eikrem och Tobias Sana.

Hur viktig är matchen mot Göteborg för resterande del av säsongen?

– Den betyder egentligen allt för oss. Det är lite som i matchen mot Salzburg, ska vi vara med framöver så måste vi vinna. Det vet alla om, vi kommer att vara laddade därefter.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag