Hareide: "Vad ska han till Turkiet och göra?"

Robin Olsen vill bort.
Foto: Ludvig Thunman
Åge Hareide förstår ingenting.

Kvällsposten skrev i går om att målvakten Robin Olsen vill lämna Malmö för Turkiet.

Men MFF-tränaren Åge Hareide har ingen förståelse för Olsens önskan.

– Jag har pratat med Robin. Vad ska han till Turkiet och göra? I en klubb där nere?

Det är turkiska Mersinspor som lagt ett bud på den 24-årige målvakten. Och i går berättade spelarens agent Hasan Cetinkaya att Robin Olsen gärna vill lämna.

När Kvp.se pratar med Malmös tränare Åge Hareide bekräftar han intresset, men säger samtidigt att budet är för lågt.

– Det har varit en diskussion om det, men vi kan inte acceptera ett skambud på en av Sveriges bästa målvakter, säger han till Kvällsposten.

"Vi är fan i mig mycket rikare"

Enligt Hareide kan inte den turkiska klubben mäta sig med MFF.

– Vi har ingen rea. Klubbar tror att vi har rea här uppe i Norden, men vi är fan i mig mycket rikare än de där nere vid Medelhavet. De lever bara för morgondagen. Ett lag som kommer upp från den turkiska andradivisionen kan inte mäta sig med Malmö FF. No chance. De som reser till Turkiet och spelar i mittenklubbar där nere försvinner som fotbollsspelare. Det bästa de kan hoppas på är att få komma hem igen. Det är galet att svensk fotboll tappar talanger till Kina, Turkiet och fan vet. Det är helt galet, fortsätter han.

Vad hade varit ett rimligt bud?

– Vi ska inte diskutera summor, men vi värdesätter Robin mycket högt. Han är en av allsvenskans bästa målvakter och han är en talang som kan bli ännu bättre. Han har fortfarande kontrakt med oss och vi har en god dialog med Robin. Han har visat att han är fokuserad.

Robin Olsen tog över målvaktsposten efter Johan Dahlin efter fjolårssäsongen, som i sin tur lämnade för Gencerbirligi i Turkiet.