Robin Olsen vill bort. Foto: Ludvig ThunmanRobin Olsen vill bort. Foto: Ludvig Thunman
Robin Olsen vill bort. Foto: Ludvig Thunman
Åge Hareide förstår ingenting.Åge Hareide förstår ingenting.
Åge Hareide förstår ingenting.

Hareide: "Vad ska han till Turkiet och göra?"

Publicerad

Kvällsposten skrev i går om att målvakten Robin Olsen vill lämna Malmö för Turkiet.

Men MFF-tränaren Åge Hareide har ingen förståelse för Olsens önskan.

– Jag har pratat med Robin. Vad ska han till Turkiet och göra? I en klubb där nere?

Det är turkiska Mersinspor som lagt ett bud på den 24-årige målvakten. Och i går berättade spelarens agent Hasan Cetinkaya att Robin Olsen gärna vill lämna.

När Kvp.se pratar med Malmös tränare Åge Hareide bekräftar han intresset, men säger samtidigt att budet är för lågt.

– Det har varit en diskussion om det, men vi kan inte acceptera ett skambud på en av Sveriges bästa målvakter, säger han till Kvällsposten.

"Vi är fan i mig mycket rikare"

Enligt Hareide kan inte den turkiska klubben mäta sig med MFF.

– Vi har ingen rea. Klubbar tror att vi har rea här uppe i Norden, men vi är fan i mig mycket rikare än de där nere vid Medelhavet. De lever bara för morgondagen. Ett lag som kommer upp från den turkiska andradivisionen kan inte mäta sig med Malmö FF. No chance. De som reser till Turkiet och spelar i mittenklubbar där nere försvinner som fotbollsspelare. Det bästa de kan hoppas på är att få komma hem igen. Det är galet att svensk fotboll tappar talanger till Kina, Turkiet och fan vet. Det är helt galet, fortsätter han.

Vad hade varit ett rimligt bud?

– Vi ska inte diskutera summor, men vi värdesätter Robin mycket högt. Han är en av allsvenskans bästa målvakter och han är en talang som kan bli ännu bättre. Han har fortfarande kontrakt med oss och vi har en god dialog med Robin. Han har visat att han är fokuserad.

Robin Olsen tog över målvaktsposten efter Johan Dahlin efter fjolårssäsongen, som i sin tur lämnade för Gencerbirligi i Turkiet.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag