Åge Hareide firar tillsammans med Markus Rosenberg. Foto: Johanna Lundberg
Åge Hareide firar tillsammans med Markus Rosenberg. Foto: Johanna Lundberg

Hareide stannar i MFF - efter succésäsongen

Publicerad

Åge Hareide har gjort succé i Malmö FF.

Och nu lovar guldtränaren att han stannar även nästa år.

– Det gör jag absolut, säger han till Kvällsposten.

När Rikard Norling, till mångas förvåning, valde att hoppa av jobbet som huvudtränare för Malmö FF, valde MFF-ledningen att ersätta honom med norrmannen Åge Hareide.

Beslutet var kontroversiellt, inte minst med tanke på att Hareide var huvudtränare när värsta rivalen Helsingborg tog guld några år tidigare.

– Jag har varit tränare i Rosenborg och kommer från Molde och det är lite samma förhållande. Som professionell tränare måste man ta utmaningarna som man får. Då kan jag inte bara tänka med hjärtat utan även med hjärnan. Malmö var en tuff konkurrent när jag var tränare i HIF, men det var de andra lagen också. Så jag har ingen speciell känsla kring det, det är så fotbollslivet är, förklarade han för Kvällsposten då.

"Helt fantastiskt"

Men i takt med framgångarna har norrmannens status och popularitet ökat hos Skåneklubben.

Och efter att Hareide under söndagskvällen ordnat klubbens andra raka mästerskapstitel så kom 61-åringen med ett löfte till supportrarna.

Han leder laget även nästa säsong

– Ja, det gör jag, absolut, säger han till Kvällsposten.

Hur skulle du jämföra dina båda guld?

– I Helsingborg var det ett stort guld med tanke på att det var 50 år sedan sist då, nu var det bara ett år sedan. Men om man ser det tillsammans med Champions League så är det helt fantastiskt.

I Sverige har Hareide verkat två sejourer i Helsingborg, samt ett antal år som tränare i Norge i bland andra Rosenborg, Molde och Viking.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag