Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hareide: "Alla är lika svåra i det här läget"

Foto: Ludvig Thunman

Malmö FF hemma mot Örebro och Helsingborgs IF borta mot IFK Göteborg.

Så lottades svenska cupens kvartsfinaler.

– Alla lagen är lika svåra i det här läget. Det viktigaste för oss är att vi har hemmaplan i kvartsfinalen och får det i semin också om vi går vidare, säger MFF:s tränare Åge Hareide.

Det kunde ha blivit ett glödhett Skånederby mellan Malmö FF och Helsingborgs IF i svensk cupen kvartsfinaler i helgen.

Men lotten ville annorlunda och Malmö FF kommer på lördag att ta emot höstens allsvenska succélag Örebro SK på Malmö IP.

Avsparkstid för matchen fastställs på tisdagen.

– Vid denna tiden på året är det svårt att säga var lagen står. Men alla lag som är kvar är från allsvenskan och alla vill gå vidare, så det hade blivit tufft oavsett, säger Åge Hareide.

"Är van från Norge"

I allsvenskan i fjol slog vann Malmö FF båda mötena mot Örebro. På Behrn Arena slutade det 2–1 och på Swedbank stadion 3–2, efter att Örebro lett matchen med 2–0.

Malmö FF har inte vunnit svenska cupen sedan 1989. Det vill Åge Hareide nu förändra på.

– Cupen är en turnering och en titel. Jag är van från Norge, jag förlorade den norska cupfinalen 1989 men har vunnit en i Sverige och två i Norge efter det. Jag hoppas vi kan radera ut allt snacket om att Malmö FF inte vunnit cupen sedan 1989, säger Åge Hareide.

För Helsingborgs IF väntar en resa längs Västkusten upp till Göteborg för tungviktsmöte med IFK.

Mötet på Gamla Ullevi i fjol förlorade Helsingborg med hela 6-2 medan IFK även vann mötet på Olympia, den gången med 3–0.

– Hur man än vänder och vrider på det, det är bara topplag kvar i cupen. Vi har gjort både bra och dåliga matcher där, men jag ser det som en perfekt match för oss, säger Mattias Lindström till hd.se.

Samtidigt som kvartsfinalerna lottades även semifinalerna.

Om Malmö FF går vidare får man hemmamatch mot vinnaren i matchen Elfsborg–Hammarby.

Om Helsingborg går vidare får man hemmamatch mot vinnaren från mötet Häcken–IFK Norrköping.