Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNFoto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
 Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNFoto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
 Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

"Har varit väldigt tufft med allt som hänt..."

Publicerad

MALMÖ. Säsongens målsättning uppnåddes för Malmö Redhawks. Då ville Peter Andersson bli känslosam och hylla sina spelare för säsongen.

- Det har varit väldigt tufft för oss med allt som hänt, men någonstans har vi varit tvungna att bedriva verksamheten. Jag är väldigt stolt över killarna, säger Andersson.

Redhawkstränaren är märkbart tagen.

Efter att laget fixat målsättningen, att vara bland de sex främsta i serien, och därmed gå direkt till kvartsfinal, så passar han på att ge sina killar beröm.

- Man får sällan chansen att berömma och reflektera. Det som vi varit med om har varit tufft. Det har varit telefonsamtal som vi fått tio minuter innan träningen med tuffa besked för oss, men ändå måste vi göra vad vi ska.

Andersson tänker främst på Jesper Mattsson son Oliver, som fortfarande kämpar mot en allvarlig blodsjukdom och Erik Forssells dotter som kämpar mot cancer.

- Trots alla besked. De har gjort det fantastiskt bra!

Malmö Redhawks är inte mätta

Redhawks har under sina tre säsonger i SHL slutat tolva, åtta och denna säsongen summerar man som lag 6 i tabellen.

- Vi tar fem poäng mer och gör fler mål. Nu får vi några dagars vila och då kan de få njuta av det. Sedan laddar vi om.

Ni är inte mätta?

- Varför skulle vi vara det? Nu möter vi Frölunda i kvartsfinalen och vi ska ge dem en riktigt bra match. Vi ska göra allt vi kan för att rubba dem. Det är ett lag som går för att vinna SM-guld varje säsong, så det ska bli grymt kul att tävla mot dem, säger Andersson och lyfter fram Göteborgarna som favorit i matchserien.

- Det är en superfavorit!

Det snacket spär du gärna på.

- Men det är det. Inget snack om saken!

Malmö Redhawks-tränaren: "Vi vinner rättvist"

Matchen mot Mora blev en avslagen historia. För Redhawks del var den över nästan efter första perioden och 3-0 på tavlan. Mora var redan klara för kvalspel och spelarna hade också svårt att fokusera.

- I andra perioden är vi inget vidare. De får kontra på oss några gånger. Men i tredje är vi tillbaka och agerar stabilt. Vi vinner rättvist, men det är långt ifrån en höjdarmatch, säger Andersson.

Flera viktiga spelare fick göra poäng i alla fall.

- Det var bra. Det hoppas jag att alla tar med sig in i slutspelet. Det kommer att behövas för oss.

Matchserien mellan Redhawks och Frölunda inleds i Göteborg den 19 mars. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag