Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
 Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

"Har påpekat att vi inte kan ha det så"

Publicerad

MALMÖ. Fyra riktigt bra målvakter på kontrakt, men bara två kan finnas i truppen. För Redhawks sportchef Patrik Sylvegård har han redan hittat en lösning för en av fyra målvakter, men vill det sig illa, måste han betala för en toppmålvakt, utöver Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp i november.

– Det är systemfel. Och det har jag påpekat att vi inte kan ha det så här, säger Sylvegård.

Lyssna
Sportchefsresan 2017 – Patrik Sylvegård

Målvakten det handlar om är Jonas Gunnarsson.

I januari 2016 skrev han på ett nytt tvåårskontrakt med Malmö som skulle gälla över 2016/2017, samt 2017/2018.

I juni samma år skrev Jonas Gunnarsson på ett ettårskontrakt med Nashvilles organisation, och efter att han inte varit nära att ta en plats i NHL, är han nu tillbaka i Sverige. Då halkar han per automatik in på ett avtal, som han skrev i början av 2016.

– Det är inte Gunnarssons eller hans agents fel. Utan det är systemet som är helt fel.

Förklara hur du menar.

– Nej, men om vi skrev ett avtal över två år, som han lämnar efter tre månader, sedan kommer han tillbaka efter 13-14 månader och vill spela resten av tiden. Då har vi ju byggt vårt lag!

– Det är helt omöjligt för mig att bygga ett lag med att bara signa en målvakt, för att Gunnarsson kanske kommer hem. Och sedan visar det sig, att nej, han kom inte, då har vi ju inga målvakter på marknaden och det skulle inte vara bra för min trovärdighet mot sponsorer och fans, säger Patrik Sylvegård, som alltså hellre vill se att ett avtal bryts helt när spelaren väljer att bryta för att gå till en NHL-klubb. Åtminstone när det handlar om målvakter, som bara har två platser per lag. 

Men får du en skada på en av dina två målvakter, är det väl bra?

– Då är det en helt annan sak. Då blir det en perfekt lösning. Men det hoppas jag inte att någon av "Stoffe" eller Oscar ska gå sönder.

– Vi får hitta en lösning på detta. Det är inte frågan om att vara dum, utan för Jonas egen skull hoppas jag han blir kvar i HV71, säger Sylvegård, som i augusti lånade ut Gunnarsson, när svenska mästarna fick en skada på Fredrik Pettersson-Wentzel.

– Om inte det löser sig, får vi hitta en annan lösning, och det ska vi väl kunna göra, för det är en riktigt bra målvakt, påpekar Malmös sportchef. 

Redhawks står den här säsongen med fyra målvakter på kontrakt. Förutom nämnda Gunnarsson, handlar det om Tex Williamsson som lånas ut till Leksand, Cristopher Nihlstorp, och SHL:s bästa målvakt förra säsongen, Oscar Alsenfelt, som väntas teckna nytt kontrakt med Redhawks inom kort.

- Ingen hemlighet att vi gärna ser Oscar över lite längre tid, säger Patrik Sylvegård hemlighetsfullt.

 

Hör mer av Patrik Sylvegård och hans tankar om sitt lagbygge inför säsongen med Malmö. I podcasten ”Sportchefsresan 2017” berättar han dessutom detaljerat om alla nyförvärv, för att ge alla en bra möjlighet att lära känna alla de nya spelarna, inför säsongen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag