Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här överlämnas fansens jättegåva – till Andreas och Sofie Granqvist

Farmor Rose-Marie Granqvist med – numera – storasyster Nova. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Farmor Rose-Marie Granqvist och farfar Tommy Granqvist med Nova Granqvist. I kväll spelar sonen, och pappa, Andreas sitt livs viktigaste fotbollsmatch (i alla fall hittills).Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Artisten Pidde P hade med sig ett gäng glada fans när han överlämnade blommorna. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Här överlämnas gåvorna till Andreas Granqvists föräldrar – de ska nu transporteras till sjukhuset där Andreas hustru Sofie, och lilla nyfödda Mika, finns. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Stolta storasystern Nova är hemma hos farmor och farfar medan mamma och lillasyster Mika vilar ut på sjukhuset. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

I dagarna fick Sofie och Andreas Granqvist sitt andra barn – samtidigt som VM pågår för fullt i Ryssland. 

Som present valde de svenska fansen att samla in pengar för att skänka blommor till paret. Och på lördagsförmiddagen överräcktes gåvan till Andreas föräldrar, Rose-Marie och Tommy. 

– Det är över vad man kan förstå och tänka sig. Det är givetvis jätteskoj, säger Rose-Marie Granqvist. 

Det började som ett spontant infall efter Sveriges åttondelsfinal mot Schweiz. En svensk supporter skrev ett Twitterinlägg – och plötsligt hade mängder med fotbollssupporters följt efter. 

– Det kom mitt i euforin efter matchen. Vi var alla glada, jag gjorde en tweet mest på skoj och sedan började alla swisha, förklarar Niklas Nordén. 

Det han hade skrivit var att svenskarna skulle gratulera Sofie och Andreas Granqvist till det nyfödda barnet. Och det var det många som ville göra. 

– Vi samlar till en blomma eller gran. Det kom mitt i euforin efter matchen. Vi var alla glada, jag gjorde en tweet mest på skoj och sedan började alla swisha, säger Niklas Nordén. 

 

LÄS MER: Fansen samlar pengar till en gåva – ska ges till familjen Granqvist

 

https://twitter.com/Niklasnorden/status/1015527280708390912

Vill att alla ska få glädje av blommorna 

På lördagen, timmar före Sveriges kvartsfinal mot England, överlämnades så gåvorna. Och resultatet av insamlingen blev mängder med granar – och den kanske största blombuketten som någonsin har gjorts i Påarp. 

De som tog emot gåvan var Andreas Granqvists föräldrar, Rose-Marie och Tommy. Där fanns också Andreas och Sofies dotter Nova – som i dagarna alltså fick en lillasyster i Mika. 

– Alltså, vad ska man säga? Uppskattning, det tycker väl alla människor om. Det är helt otroligt, det är över vad man kan förstå och tänka sig. Det är givetvis jätteskoj, men samtidigt ingenting som är förväntat. Därför är det ännu mer roligt och glädjande, säger Rose-Marie när Kvällsposten ringer upp. 

Just då sitter hon och familjen i en bil, på väg till sjukhuset – för att lämna blommorna till Sofie och lilla Mika. Men tanken är att alla ska kunna få ta del av de fina gåvorna. 

– Det är ju inte våra blommor, det är Sofies och Andreas, och samtidigt ska de som har skänkt till detta ha glädje av dem. Vi ska sätta dem vid muren vid sjukhuset så att alla kan se och glädjas av dem, säger Rose-Marie Granqvist.  

Sofie Granqvist har själv skrivit om insamlingen och sagt följande:  

"Så gulligt av er alla. Men! Skänk merparten av pengarna till en bra välgörenhet/verksamhet. Kanske inom idrott. Det hade gjort oss så glada". 

Blommorna från fansen kostade 15 000 kronor. Resterande 30 000 kronor, som också kom in, skänker Niklas Nordén till projektet ”Allas rätt till en gran”, som delar ut julgranar till mindre bemedlade familjer. 

 

LÄS MER: Fina hälsningen från Sofie Granqvist – efter förlossningen

 

https://www.instagram.com/p/Bk4YC7FHIaG/?utm_source=ig_embed

Pratade med "Granen" i förmiddags

Den som överlämnade gåvorna var artisten Pidde P (Petter Hedwall) som har spelat in en VM-låt med landslagshjältarnas barn. Och nog var det lite överväldigande för föräldrarna Granqvist när alla blommor och granar lades fram utanför huset...

Vad tror ni om matchen i eftermiddag nu då? 

– Det är nervöst givetvis, men samtidigt jättespännande. Och man har en viss förhoppning. Men hur det går får vi se först när matchen är slut, säger Rose-Marie Granqvist. 

Vågar du dig på en gissning? 

– Ja, hjärtat säger att vi vinner, men jag har ingen aning. Ingen aning alls. Men som de har spelat och som jag ser dem som ett lag så har de en chans. 

Rose-Marie berättar också att hon har hunnit prata lite kort med Andreas under förmiddagen. Men han har lite annat att stå i, om man säger så... 

– Ja, vi pratade ett par minuter i förmiddags, men det var inte mycket han hann säga. Han är fokuserad på matchen och laddar upp inför den. 

Någon hälsning inför matchen? 

– Ett stort lycka till, till grabbarna i kväll – vi håller tummarna och tårna och allt som går och hoppas verkligen att de kan spela lika bra som tidigare. 

Det är det många andra som hoppas också.