Foto: LUDVIG THUNMANFoto: LUDVIG THUNMAN
 Foto: LUDVIG THUNMAN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

"Har mina anledningar till att vara besviken"

Publicerad

Att Robin Olsen och Malmö FF inte skildes som vänner har aldrig varit en hemlighet.

I podcasten Lundh gläntar landslagsmålvakten en aning ytterligare på locket i frågan.

– Jag har mina anledningar till att jag var besviken på dem, säger Olsen.

Sommaren 2015, just innan Champions League-kvalet, lämnade Robin Olsen sin hemstad och Malmö FF för att flytta till grekiska PAOK.

Olsen är i podden, precis som tidigare, förtegen om detaljerna bakom varför han och Malmö FF gick skilda vägar med fnurror på tråden, däremot är förbundskapten Janne Anderssons förstaval som målvakt öppen med att det fanns meningsskiljaktigheter som ännu i dag påverkar relationen parterna emellan.

- Jag har bara kontakt med spelare och gamla målvaktstränaren i Malmö och det är ingenting att hymla om att det blev lite infekterat när jag lämnade. Jag hade min syn på det, de hade sin syn på det, vi var inte riktigt överens och jag har mina anledningar till att jag var besviken på dem, det har jag men de kanske har sina anledningar till att vara besviken på mig det vet jag inte, säger Olsen i podcasten Lundh.

Ville lämna tidigare

En av anledningarna till osämjan mellan Malmö FF och Robin Olsen är att målvakten redan året innan han lämnade MFF hade bra bud från utlandet som han ville ta.

Men klubben som gick mot SM-guld och sedan stod inför ett andra rakt Champions League-kvalår sade nej. Vilket Olsen inte stack under stol med att han var besviken med.

MFF:s ambition var att också behålla Olsen över Champions League-kvalet 2015, men efter att ha stoppat keepern en gång ville man till slut inte göra det igen.

Minns med värme

Olsen ser dock också tillbaka på tiden i Malmö FF med stor värme och så väl SM-guld som dubbla Champions League-gruppspel.

- Vi hade väldigt bra sammanhållning och kontinuitet. Vi spelade med samma lag rätt ofta, det var inte så mycket byten och det är fördel när vi går in i de tuffa matcherna som Salzburg. Det var väl den tuffaste lottningen vi skulle kunnat få och där tänkte vi att, 2-1 kunde vi väl vända hemma. Sen hade vi fördel med våra fans som hjälpte oss otroligt mycket. Det var ett fantastiskt stöd.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag