Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här får GAIS mittback rött kort: "Stort skämt"

Ängelholm fick spela med en man mer i över en timma i hemmamötet med GAIS på fredagskvällen.

Men trots det var GAIS nära att knipa tre poäng, innan Martin Andersen kvitterade med ett kanonskott tio minuter från slutet.

– Är vi inte heta i boxen så får man lösa det utifrån, säger Andersen.

Matchen inför 578 personer på ett kylslaget Ängelholms IP började jämnt, men med tidens gång tog bortalaget från Göteborg över initiativet.

Bland annat var mittbacken Andreas Augustsson nära att fösa in ett ledningsmål för gästerna efter tjugo minuter, men fick ingen riktig träff på bollen. Strax efter var också Adam Eriksson nära att ge GAIS ledningen med ett långskott.

I den 27:e minuten fick dock bortalagets momentum sig en ordentlig käftsmäll när Andreas Augustsson avvärjde en kontring med armbågen – och fick rött kort direkt.

– Det är ett stort skämt. Jag tycker inte ens det är frispark. När han skulle dra upp ett kort blev jag förvånad, och när det var rött blev jag chockad, säger en upprörd Augustsson.

Snabb kvittering

Efter utvisningen föll GAIS tillbaka och Ängelholm var det hetare laget, men det förblev mållöst till halvtidsvilan.

I andra halvlek fortsatte Ängelholm skapa chanser och var klart närmast ett ledningsmål, samtidigt som GAIS inte var ofarliga utan hotade genom kontringar och löpningar från framtidslöftet på topp Linus Tornblad.

Trots ÄFF:s övertag var det GAIS som tog ledningen i den 77:e minuten. Joel Johansson rann igenom hemmaförsvaret och när han revs ner pekade domaren på straffpunkten. Andreas Drugge placerade sedan säkert in straffen i målvaktens vänstra hörn, och gjorde mål på en fast situation för andra matchen i rad efter sitt frisparksmål mot Degerfors senast.

Det dröjde dock bara tre minuter innan Martin Andersen fick på en fullträff på halvvolley från långt håll och ställde Tommi Vaiho i bortamålet.

Andersen gjorde därmed Ängelholms allra första mål i årets serie.

"Surt att tappa"

Resultatet 1-1 stod sig tiden ut.

– Hade vi förlorat efter att haft en man mer i en timma hade det varit tungt. Vi borde vunnit, men skönt att rädda en poäng, säger Martin Andersen.

– Vid straffen skulle vi ha rivit ner honom tjugo meter tidigare och tagit ett gult kort på mittplan i stället. Vi har sagt att vi ska bli mer cyniska.

GAIS målskytt Andreas Drugge var mer nöjd med det oavgjorda resultatet.

– Vi hanterar utvisningen bra, och måste vara nöjda med en poäng. Samtidigt är det surt att tappa en ledning med så lite tid kvar.