Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är Halmstads
nya anfallsförvärv

Alexander Ruud Tveter. Foto: Fredrik Jonsson

HALMSTAD. Halmstads BK tappar mittfältstalangen Eric Smith, men värvar en anfallare.

Efter bottenstrid i Norge siktar Alexander Ruud Tveter mot allsvenskan.

– Det är ett bra steg att komma till ett lag som vill kämpa i toppen, säger norrmannen.

Halmstads BK trillade ur allsvenskan i höstas, men siktar på en snabb återkomst.

Efter att tidigare ha värvat fjolårets skyttekung i superettan, Fredrik Olsson, är nu nästa anfallare klar för superettanklubben.

Efter ett lyckat provspel har den norske anfallaren Alexander Ruud Tveter, senast i bottenlaget Follo i Norges näst högsta division, skrivit på för två säsonger.

En 188 centimeter lång anfallare som väger nästan 90 kilo och som ska göra HBK både mer fysiskt men också målfarligare framåt med ett vasst vänsterskott.

– Spelet i näst högsta ligan i Norge är väldigt fysiskt och jag tror att det är mer spelande här vilket kan passa mina egenskaper bra, säger Ruud Tveter.

"Ett bra steg för mig"

Anfallaren har tidigare tillhört Fredrikstad där han spelade med ex-HBK:aren Andreas Landgren, men lyckades inte ta en fast plats i laget.

– Jag vill bidra med en del mål och utveckla mig som spelare. Det här är ett viktigt och bra steg för mig att komma till ett lag som vill kämpa i toppen.

HBK-tränaren Jan Jönsson är nöjd med att ha fått in två målskyttar i truppen så tidigt på försäsongen efter fjolårets nödlösningar under säsongens gång.

– Alexander och Fredrik Olsson passar väldigt bra in hos oss. Vi vill ha fler strängar att spela med och Alexander kan även vika in från en kant. Vi tror att detta är ett vasst anfallsvapen, säger Jan Jönsson.

HBK testar IFK-stjärnans lillebror

HBK har även två provspelare på plats den här veckan.

Ayoub Aleesami, 19-årig mittback från norska Skeid och lillebror till IFK Göteborgs landslagsback Haitam Aleesami.

– Det är en spelare som vi tar chansen att bekanta oss lite med och som kan spela både mittback och ytterback, säger Jan Jönsson som fått tipset via sina kontakter i Norge.

Även mittfältaren Linus Tornblad, 22 år, senast i Gais testar med Halmstad.

– Han har speed och fart och det kan vara ett gott inslag. Det har varit på tapeten ett tag och vi fångade tillfället nu.

Båda spelarna är kontraktslösa och kommer att synas även i en internmatch på lördag.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!