Behrang Safari stängs av i två matcher. Foto: CHRISTER THORELL/IBLBehrang Safari stängs av i två matcher. Foto: CHRISTER THORELL/IBL
Behrang Safari stängs av i två matcher. Foto: CHRISTER THORELL/IBL
Franz Brorsson stängs av i tre matcher. Foto: EMIL LANGVAD/TTFranz Brorsson stängs av i tre matcher. Foto: EMIL LANGVAD/TT
Franz Brorsson stängs av i tre matcher. Foto: EMIL LANGVAD/TT

Här är domen mot Brorsson och Safari

Publicerad

Franz Brorsson och Behrang Safari drog på sig utvisningar mot Östersund.

Nu har disciplinnämnden tittat på situationerna och beslutat att stänga av spelarna ytterligare, skriver klubben på sin hemsida. 

Malmö FF vann med 2-1 mot Östersund den 14 maj. Både Behrang Safari och Franz Brorsson drog på sig röda kort under matchen.

Safari genom att dela ut en örfil på Hosam Aiesh. Franz Brorsson genom en våldsam tackling på Saman Ghoddos.

Safari var efter matchen missnöjd med att han blivit utvisad.

– Han snackade om att jag slog honom, det var en lätt klapp på kinden, vad fan är det frågan om? Man behöver inte göra det större än vad det är. Sedan tappar jag huvudet eftersom linjemannen gör fyra-fem helt fel beslut i rad. Det är känslor, det är en stor match. Vi måste kunna hålla lite högre kvalitet på våra domare. Jag tror inte att de var beredda på att det skulle bli en sådan här match, det kanske också spelar roll. Det är inte så att jag har slagit honom så att han blir skadad, sa Safari då. 

Även Brorsson var missnöjd.

– Jag ville bara stoppa anfallet, jag trodde att jag tog boll. Jag tycker att det är gult, sa han efter matchen.

Brorsson och Safari straffas

På grund av de röda korten var Safari och Brorsson avstängda när MFF på onsdagskvällen spelade 1-1 mot Hammarby.

Men det stannar inte där.

Disciplinnämnden har beslutat att stänga av Safari även i söndagens match mot IFK Norrköping.

Brorsson blir avstängd både mot IFK Norrköping och i den efterföljande matchen mot AIK.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag