Här är Åge Hareides superavtal med MFF

Publicerad

Här är Åge Hareides superkontrakt med Malmö FF.

Mästartränaren är överlägset bäst betalde tränare i allsvenskan - med ett kontrakt som kan bli värt sammanlagt omkring sex miljoner kronor.

Dessutom har MFF:s framgång i Europa gett norrmannen ett rejält ekonomisk tillskott.

- Det är inget jag tänker på alls. Det viktiga är det sportsliga och de framgångar vi nått, säger han.

Åge Hareide hade egentligen bestämt sig för att gå i pension när Malmö FF hörde av sig och ville ha honom som ny tränare i januari när Rikard Norling sade upp sig.

Hareides återkomst till allsvenskan har blivit en dundersuccé.

Inte nog med att han säkrat SM-guldet.

Han har blivit enormt populär bland spelarna och även tagit klubben till gruppspelet i Champions League.

- Jag kände till föreningen väldigt bra innan jag kom hit. Jag kände även Daniel Andersson sedan innan. Men det var Per Ågren och Per Nilsson som tog den första kontakten, säger Hareide.

"Blivit som en dröm"

Efter ett möte med MFF-styrelsen i början av året skrev han på kontraktet.

-Jag förklarade lite på hur jag såg på saker och ting och de kom sedan tillbaka och jag skrev på.

Hade du kunnat drömma om den här utvecklingen då?

- Det är klart att det är blivit som en dröm. Att få ta SM-guld och ta klubben till Champions Leagues gruppspel. Det är en fantastisk resa vi gjort.

Hareides kontrakt är utformat precis som Rikard Norlings. Norrmannen är också tillsvidareanställd och han kör nu vidare även över nästa säsong.

- Ja, kontraktet rullar bara på och det behöver inte omförhandlas, säger han.

Överlägset bäst betald

SPORT-Expressen kan nu avslöja detaljerna i norrmannens kontrakt, som gör honom till allsvenskans överlägset bäst betalde tränare.

Han har en årslön på omkring tre miljoner kronor. Dessutom har han 9000 kronor per seger i allsvenskan och 20 000 kronor per match i Europaspelet, kvalet inkluderat.

Med fri bil och en miljonbonus för att ha tagit MFF till gruppspelet i Champions League gör det att Hareides kontrakt är värt omkring sex miljoner kronor.

Du har ett bra kontrakt där du precis som spelarna får bonus för era framgångar i Europa?

- Ja, det hoppas jag, säger Hareide med ett skratt.

- Nej, men ska jag vara allvarlig så tänker jag inte så mycket på det. Det viktigaste är inte det ekonomiska utan de sportsliga framgångar vi har haft med klubben.

- Att man får vinna SM-guld och ta sig till Champions League är något vi kämpat hårt för och att vi lyckats känns som den dröm.

- Jag är riktigt glad för föreningen och att jag får jobba i den.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag