Foto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

Hansson inte till salu – HIF nobbar norskt bud

Publicerad

Norska Molde var beredda att köpa loss Pär Hansson - men HIF har meddelat att målvaktsstjärnan inte är till salu.

- Jag sticker inte under stolen med att jag vill testa på något nytt. Samtidigt respekterar jag mitt kontrakt, säger han till SportExpressen.se.

Helsingborgs målvakt Pär Hansson var för några år sedan med i A-landslaget och ett ständigt föremål för rykten om en flyt utomlands.

Senaste tiden har det varit tyst.

Men nu kan SportExpressen.se avslöja att norska Molde vill köpa loss Hansson, som länge sagt att han varit sugen på en ny utmaning.

HIF har dock stoppat en flytt i nuläget.

Vill ta nästa steg

De har meddelat att Hansson inte är till salu.

- Nej, jag har förstått det också. Jag har inte haft så mycket kontakt med klubben själv men hört det genom agenten. Bland annat att Molde varit intresserade men att HIF inte vill sälja mig, säger han.

Vad säger du om det?

- Jag har sagt det till klubben att jag vill ta nästa steg och prova på något nytt. Det vet HIF om. Samtidigt respekterar jag mitt kontrakt och tycker att projektet med Henke är väldigt spännande.

Det är tufft för målvakter att komma utanför Sverige. Hur ser du på det med tanke på att du har elva månader kvar på kontraktet?

- Som du säger är det inte ofta klubbar lägger pengar på att köpa loss målvakter. Jag vill inget hellre än att HIF ska få pengar för mig. Då handlar det om att de säljer mig nu eller i sommar.

"Upp till HIF"

- Men är det så att man får gå gratis är det inget jag kan göra. Det är upp till HIF om de vill sälja, säger han.

Spelarens agent Nima Modyr säger så här om situationen:

- Det jag kan säga är att det funnits intresse för Pär från flera klubbar som varit beredda att köpa loss honom.

- Men HIF har meddelat att han inte är till salu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag