Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Händemark målskytt i den speciella matchen

Foto: BJÖRN LINDGREN/TT

Först sänkte Fredrik Händemark, 23, klubben som fostrat honom inför familjen på läktaren.  

Sedan hyllade Malmöstjärnan bottenlaget.  

– Jag tror att Leksand har bra chans att hålla sig undan kvalet. Leksand ska vara ett SHL-lag, så är det bara, säger landslagscentern.

Matchfakta, SHL:

Örebro–Frölunda 1–3 (1–0, 0–2, 0–1)
Första perioden: 1–0 (8.17) Daniel Viksten (Martin Johansson, Johan Motin).
Andra perioden: 1–1 (9.54) Robin Figren (Simon Hjalmarsson, Sean Bergenheim), 1–2 (16.52) John Nyberg (Matt Donovan).
Tredje perioden: 1–3 (8.21) Nicklas Lasu.
Skott: 32–23 (11–6, 5–6, 16–11).
Utv, Örebro: 3x2. Frölunda: 5x2.
Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn, och Sören Persson, Lidköping.
Publik: 5 500.


Malmö–Leksand 3–1 (2–0, 1–1, 0–0)
Första perioden: 1–0 (6.51) Fredrik Händemark (Erik Andersson), 2–0 (14.32) Nils Andersson (Andreas Thuresson, André Benoit) spel fem mot tre.
Andra perioden: 3–0 (0.35) Erik Forssell (Konstantin Komarek, Erik Andersson), 3–1 (1.09) Jesper Ollas (Patrik Norén, Oskar Lang).
Skott: 27–25 (13–8, 7–10, 7–7).
Utv, Malmö: 4x2. Leksand: 3x2.
Domare: Pehr Claesson, Alvesta och Aleksi Rantala, Finland.
Publik: 8 028.

Efter knappt sju minuter spelade fick Fredrik Händemarks familj, som rest ner från dalarna, se den Leksandsfostrade centern ge Malmö ledningen. Sitt första mål mot klubben han är fostrad i. 

– Jag hittade en bra yta i mitten och fick ett bra pass av Erik Andersson. Sedan fick jag inte på världens skott men en isare i bortre bredvid benskyddet. Jag tar alla mål jag kan få, ler han.  

"Vi spelade inte alls bra då"

Därefter utökade Nils Andersson och Erik Forssell hemmalagets ledning innan gästerna reducerade till 1-3 genom Jesper Ollas i inledningen av andra perioden. Närmare än så kom dock inte Leksand.  

– Vi började helt okej tycker jag, sedan slarvade vi lite i slutet av första perioden och då kom de in i matchen och fick några överlägen. Andra perioden blev sönderryckt av utvisningar och vi spelade inte alls bra då heller. Sedan kontrollerade vi matchen bra i tredje och stängde den, analyserar Händemark som tycker att Leksand har utvecklats under säsongen:  

– Det är stor skillnad mot när vi möttes i första matchen. De har blivit tajtare och mer svårspelade. Framförallt är deras försvarsspel tajtare och svårare komma in och få lägen mot. Det var lite mer utspritt i början. Sedan är de luriga, deras forwardar ligger och väntar på kontringar.  

Om du bedömer Leksand nu – är det ett kvallag framåt vårkanten?  

– Jag tror att Leksand har bra chans att hålla sig undan kvalet. Det har dem.  – Sedan vill jag inte spekulera men de har bra förutsättningar att ta lite segrar nu och undvika det.    

Ungefär ett dygn efter slutsignalen i Malmö arena står lagen uppställda mot varandra igen – då i Tegera arena på lördagskvällen.  

– Det ska bli jättekul. Jag älskar back to back. Sedan när det blev Leksand nu, det är grymt kul, säger Händemark som alltid känner speciellt inför att möta Dalalaget.  

– Jag försöker tänka att det är en vanlig match men det går inte att slå ifrån sig. Det är svårt att beskriva, det är lite extra pirrigt. Någonstans inombords blir det speciellt att möta Leksand så det är klart det var ett litet speciellt mål också.  

Och för familjen väntar också ett back to back-möte. 

– Ja, jag hade faktiskt min familj här nere idag och nu åker de hem och ser matchen i Leksand imorgon. De får också back to back.