Pappa Jerry och äldste sonen Anton. Foto: BOBBO LAUHAGE / KAMERAPRESS.SE/ALL OVER PRESS KAMERAPRESS.SEPappa Jerry och äldste sonen Anton. Foto: BOBBO LAUHAGE / KAMERAPRESS.SE/ALL OVER PRESS KAMERAPRESS.SE
Pappa Jerry och äldste sonen Anton. Foto: BOBBO LAUHAGE / KAMERAPRESS.SE/ALL OVER PRESS KAMERAPRESS.SE
Ludvig Hallbäck, 17 år, fick priset som matchens lirare. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNLudvig Hallbäck, 17 år, fick priset som matchens lirare. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Ludvig Hallbäck, 17 år, fick priset som matchens lirare. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Pappa Jerry fångade spelkvällen på sitt Instagram-konto.Pappa Jerry fångade spelkvällen på sitt Instagram-konto.
Pappa Jerry fångade spelkvällen på sitt Instagram-konto.

Ystads segerrecept: 17-åringens skolspel

Publicerad

Familjen Hallbäck värmer upp med sällskapsspelet Ystapol.

Sedan flyger pappa Jerry, hans två söner och resten av YIF:arna till Stockholm – och tar hem hela potten (26-28).

– Perfekt uppladdning, säger Anton och får medhåll av lillebror Ludvig.

Hela Göteborgsfamiljen Hallbäck är samlad i Ystad – för att lyfta YIF mot toppen i handbollsligan.

Det handlar om 100 procent handboll för alla utom för minstingen Ludvig, 17 år.

"Ludde" pluggar på ekonomiprogrammet och har som projekt, tillsammans med två kompisar, skapat det Monopolliknande spelet Ystapol.

– Ett fantastiskt roligt spel, precis som att befinna sig på Ystads gator. Perfekt uppladdningen när man ska upp tidigt dagen efter, säger Anton Hallbäck.

YIF:arna tog morgonflighten till Bromma – och det dröjde innan man vaknade mot Ricoh i Solnahallen.

Då stängde Landgren

Hemmalaget kopplade ett minigrepp (6-2 och 7-3) innan Ystadpågarna insåg att matchen börjat.

Sedan blev det tajt. Avgörande rycket kom när Måns Landgren stängt mellan stolparna, Lukas Sandell bombat (25-26, 25-27) och Hampus Andersson kontrat till 25-28.

– Första halvlek var inte något lag i fas. Tempot höjdes betydligt bättre i andra halvlek, säger Anton Hallbäck – och fortsätter:

– Det är ganska svårt att åka upp till Stockholm och inte känna av resan. Därför är det gött att vinna sådana här matcher.

– Vi löste det i slutminuterna för att det var många som vågade kliva fram och ta ansvar, summerar Anton Hallbäck innan han klämmer segerpizzan.

Ystad förbi Guif

Två poäng betyder att YIF kliver förbi Guif upp till plats nr 6.

– Vi ska högre upp. Vi har sagt att vi ska bli sämst fyra och går fortfarande för det, säger Anton Hallbäck.

– På fredag är det match igen (Sävehof hemma). Sedan ska vi gneta oss fram i tabellen.

Ystapol-konstruktören "Ludde" tog hem priset som matchens lirare.

– Det är han värd, säger storebror Anton.

OV räckte inte mot Sävehof

I söndagens andra match i handbollsligan vann Sävehof mot OV Helsingborg med 30-27.

Nästjumbo hade kontakt (26-24) efter 55 minuter men hade inte kraft för att stå emot hemmalagets slutforcering.

– Vi krigar och gör en bra match, men det räcker inte. Sävehof gör alldeles för många kontringsmål på oss, säger OV-tränare Ulf Sivertsson till C More.

"Tubbi" ser dock ljuspunkter i nästjumbons spel:

– Vi har en ny uppställning och försöker hitta ett nytt spel. Det ser bättre och bättre ut. Men vi måste kunna gå hela vägen.

 

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag