Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wislanders kritik efter VM-uttåget

Magnus Wislander. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Sverige föll mot Danmark. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HERNING/STOCKHOLM. Sverige är utslaget ur handbolls-VM efter förlusten mot Danmark. 

Nu riktar legendaren Magnus Wislander kritik mot de svenska tränarna. 

– Jag tyckte att vi hade samma taktik redan med Norge och misslyckades med den, säger han till SR

Sverige hade ett gyllene utgångsläge när de tog sig an Norge i måndagskväll. Men det blev förlust mot våra grannar i nordväst och då väntade en ödesmatch mot grannarna från sydväst - Danmark. 

Och det började tämligen bra för Sverige, som i slutet av den första halvleken hade ett grepp om matchen. Men danskarna kom tillbaka och vann till slut tämligen komfortabelt. 

 

Magnus Wislanders kritik mot svenska tränarna

Efter matchen berättade den assisterande förbundskaptenen Martin Boquist för Sveriges Radio att Sverige hade som taktik att släppa de danska kantspelarna i försvarsspelet. 

Ett felbeslut enligt handbollslegendaren tillika Radiosportens expert Magnus Wislander som nu riktar kritik mot tränarduon Kristján Andrésson och Boquist. 

– Man lägger upp en taktik och var man vill ha avsluten. Jag tyckte att vi hade samma taktik redan med Norge och misslyckades med den. Och nu gör vi likadant i den här matchen, säger han till SR

– Ska man vara riktigt krass så skulle jag vilja säga att visst, vi har inte kommit upp i nivå på spelare och allting, men coach-matcherna skulle kunna vara lite vassare också.

Svenska svaret på Wislanders kritik

Andrésson menar att statistiken pekade på att de centrala spelarna i Danmark som Mikkel Hansen och Rasmus Lauge, var mer målfarliga, därav det svenska taktikvalet. 

– Det är alltid en avvägning, vi ville inte ge dem chansen till inspel på mittsexorna och då ställs ettorna inför en tuff situation. Men det är så, man kan inte täcka alla 20 meter. Då hade vi gett Lauge och Mikkel större utrymme. Nu när vi har förlorat hade vi kunnat tänka om. Men vi gick in med en matchplan som vi trodde på.