Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Westberg avslöjar: Därför nobbas EM

Johanna Westberg tillsammans med sin syster Emelie Westberg.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Johanna Westberg.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

För drygt en vecka sen meddelade Johanna Westberg att hon nobbar EM av privata skäl.

Nu berättar hon varför.

Handbollsstjärnan är gravid.

– Det har förstås varit väldigt jobbigt att inte kunna säga något till tjejerna i laget eller till andra som undrat hur jag mått, säger Westberg till handbollslandslaget.se.

På fredagskvällen inleds EM för svensk del med match mot Danmark i franska Nantes.

Johanna Westberg, till vardags i Nykøbing Falster, har varit en av danska ligans absolut bästa spelare den här säsongen.

Blågult tvingas däremot klara sig utan henne i mästerskapet.

– Det känns förstås jättetråkigt att inte kunna åka med till EM och spela för Sverige, något jag verkligen hade sett fram emot, sa Westberg den 19 november när hon lämnade sitt återbud till turneringen.

Johanna Westberg är gravid

Där och då ville hon inte gå ut med anledningen till nobben.

Men nu väljer Westberg att berätta att hon och sambon Alexander Nilsson väntar barn.

– Vi ville vänta på vårt första ultraljud för att se att allt såg bra ut innan vi gick ut med anledning. Och allt såg bra ut, så jag och min sambo är otroligt glada och ser fram emot våren, säger Westberg till handbollslandslaget.se.

Vill komma tillbaka i toppform

Graviditeten är inget som på något sätt avslutar Westbergs tankar på en fortsatt handbollskarriär. Efter den starka tiden i Nykøbing Falster ser hon fram emot fortsatta framgångar på planen.

– Jag är väldigt nöjd med hela förra säsongen och känner att jag tog vid där jag slutade. Det som jag har förbättrat under hösten är att jag hittat en jämnare nivå. Jag har nog samma högstanivå men däremot har jag höjt min lägstanivå. Jag har en stor roll i klubblaget och spelet vi spelar passar mig bra, både för att skapa rum för mig själv men också för att sätta andra i lägen, så jag är otroligt nöjd med min höstsäsong och hoppas verkligen att jag kan komma tillbaka till samma nivå efter graviditeten.

– För det är mitt mål, att komma tillbaka till spel i klubblaget efter sommaren och komma tillbaka till spel i landslaget till VM i Japan 2019, säger Westberg till handbollslandslaget.se.

Westberg tror på Sverige

Sveriges chanser mot Danmark i öppningsmatchen då? Jodå, de är goda, enligt Westberg.

– Både Danmark och Sverige har haft lite problem på skadefronten inför mästerskapet, men jag tror och hoppas att Sveriges snabba kontringsspel och andrafasstryck kan bli lite för svårt för Danmark. Målvaktsspelet plus trycket i andrafas blir nyckeln i matchen, så därför ser jag Sverige som favoriter inför den matchen, säger hon till handbollslandslaget.se.