Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wanne ställs utanför VM-premiärtruppen

Hampus Wanne och Kim Ekdahl du Rietz. Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

Tidigare skadade mittsexan Jesper Nielsen finns med i Sveriges VM-premiärtrupp mot Egypten.

Däremot väntar handbollslandslaget med att skriva in tidigare febersjuke Hampus Wanne i truppen.

– Hampus Wanne är kvar i Halmstad och skrivs inte in, vi får se senare under dagen om han ansluter i kväll eller i morgon. Övriga tränade i går och det har inte kommit något bakslag på någon där, säger landslagets presschef Daniel Vandor.

Sverige väljer att bara skriva in 15 spelare och lämnar därmed en plats i truppen öppen. Tredjemålvakten Tobias Thulin och mittsexan och reserven Fredric Pettersson finns kvar med laget i Köpenhamn tills vidare.

Första matchen obehaglig

Landslaget möter Egypten i Royal Arena i Köpenhamn klockan 20.30 i kväll, en match som bör vinnas även om motståndet kan överraska.

– Egypten är bra. De är storvuxna, fysiska och har bra skytte både på vänster- och högernia, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

– Sedan är det lite obehagligt med första matchen, det är lite nervöst och man har inte riktigt koll på motståndet.

Sverige och Egypten möttes i senaste VM för två år sedan, då det blev en behaglig sjumålsseger. I OS i Rio vann dock egyptierna med uddamålet.

Comeback för Kim x 2

I Sverige gör både Kim Andersson och Kim Ekdahl Du Rietz mästerskapscomeback. Andersson spelade senast i just Rio, medan Ekdahl Du Rietz inte har spelat mästerskapshandboll på fem år.

Ekdahl Du Rietz har haft en skadefylld säsong men imponerade när han fick spela i genrepen mot Ryssland.

– Det betyder väl ändå en del, framför allt med alla tveksamheter och frågetecken det har varit för mig under hösten och hela vägen hit, och med ett nytt lag, säger Ekdahl Du Rietz.

– Så det var väldigt skönt att det gick bra under den tiden jag var på planen. Framför allt för självförtroendet och mitt lugn att spela ut.