Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ett lag med benskörhet – men mycket handboll”

Kim Andersson. Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad drog längsta strået till slut men Skånederbyt gav ändå Ystads IF mersmak. 

– Vi har ett lag med benskörhet sett till ålder, många snackar om att vi har ett gammalt lag, men vi har mycket handboll i oss, säger Kim Andersson som menar att laget i sina bästa studner kan slå vilket lag som helst den här säsongen. 

Efter en jämn holmgång i 58 minuter avgjorde hemmalaget IFK Kristianstad till slut och vann Skånederbyt mot Ystads IF med 25-23. 

Den knappa förlusten mot IFK får ändå ses som en styrkedemonstration av YIF, som dessutom slog ett annat förväntat topplag, HK Malmö närmare bestämt, i premiären. 

– Absolut ger det mersmak efter hur vår försäsong sätt ut med blandade resultat och mest negativa. Vi står upp jäkligt bra mot lag som är röstade till att bli etta och tvåa, säger Kim Andersson i C More. 

”Lag med benskörhet”

YIF-stjärnan fyllde 37 år häromveckan men han har inte tröttnat på handbollen. 

– Det är kul med handboll. Jag försöker njuta. Jag har haft lite gubbkrämpor under försäsongen med höfter och rygg som varit lite halvknackig. Det är skönt att spela rätt fritt nu med stort förtroende. Sedan är det aldrig kul att förlora, det svider lite att man inte kunde ta någon poäng, fortsätter Kim Andersson som är övertygad om att Ystad kan slå vilket lag som helst i sina bästa stunder den här säsongen. 

– Vi ska vara hela, vi har ett lag med benskörhet sett till ålder, många snackar om att vi har ett gammalt lag, men vi har mycket handboll i oss. Det är min femte säsong sedan jag kom hem och jag vill gärna komma längre än en kvartsfinal nu. 

4 159 personer såg derbyt i Kristianstad på fredagskvällen.