Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vann serien – tvingas nu låna en halv miljon

H65 Höör har hamnat i en djup ekonomisk kris på grund av coronautbrottet.Foto: BILDBYRÅN

H65 Höör vann grundserien i SHE.

Men slutspelet ställdes in på grund av coronaviruset och ingen mästare utsågs.

Nu har klubben hamnat i en ekonomisk kris och vädjar om ett lån på en halv miljon kronor för att överleva, enligt Skånska dagbladet.

Skånska H65 Höör var Sveriges bästa handbollslag på damsidan den här säsongen.

Efter att ha spelat klart alla 22 omgångar av grundserien i SHE stod H65 som segrare överst i tabellen. Sedan kom Svenska handbollsförbundet fram till beslutet att ställa in slutspelet utan att utse en mästare.

Det innebär inte bara en sportslig smäll för H65 Höör, utan lika mycket en ekonomisk.

Klubbens starke man, styrelseledamoten Jan Hansson, beskriver det som en fråga om överlevnad för klubben för tillfället, och sträcker ut en hand till kommunen.

– Sagan om det lilla samhällets stora lag, som slagit handbollsvärlden med häpnad och beundran, får bara inte sluta så här på grund av ett lömskt virus, skriver Jan Hansson i ett brev till ansvariga i kommunen, enligt Skånska dagbladet.

Hela truppen permitteras

Hansson skriver vidare att klubben har kostnader på över en halv miljon kronor under mars-april, men inga intäkter. Han skriver att klubben har ett positivt eget kapital, som dock inte räcker på ”på långa vägar”.

– Då blir det väldigt snabbt kris i ekonomin, skriver han.

H65 måste genomföra en rad ekonomiska åtgärder för att hålla sig flytande, berättar Jan Hansson. Det handlar bland annat om att korttidspermittera samtliga spelare och tränare och att klubben måste ordna ett lån på ungefär 500 000-600 000 kronor.

– Alla insatser behövs, små som stora. Många bäckar små blir som bekant en flod till slut, eller åtminstone en skånsk å. Alla idéer emottages med största tacksamhet och även ideella arbetsinsatser för att få in lite pengar, skriver Jan Hansson till kommunen.