Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vann – efter skott i ansiktet: ”Väckarklocka”

Esmeralda Fetahovic skakade av sig skottet i ansiktet och räddade över 50 procent av skotten mot Västerås Irsta.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Lugi närmar sig i jakten på fjärdeplatsen.

Skånelaget slog konkurrenten Västerås Irsta – efter en stormatch av Esmeralda Fetahovic.

– Vi kommer göra allt vi kan för att ta fjärdeplatsen, säger Lugimålvakten.

Lugi är bara en poäng från fjärdeplatsen i damernas handbollsliga efter att Lundalaget slagit laget man jagar, Västerås Irsta, hemma med klara 27–18.

– Efter den senaste matchen kan jag nog inte beskriva hur skönt det här var. Det behövdes för både självkänslan och tabellen, säger Lugimålvakten Esmeralda Fetahovic till C More.

Melissa Petrén blev bäste målskytt med nio mål. Fetahovic var en annan av Lugis förgrundsfigurer i matchen med 15 räddningar (55 i räddningsprocent) – trots en tuff start. Fetahovic fick ett skott i ansiktet tidigt i matchen, men stördes inte av det.

– Det var match och jag var uppe i varv. Det var mer en väckarklocka. Jag tror jag behövde den, säger hon med ett skratt.

Nu skiljer bara en poäng till Västerås Irsta. Och Lugi ser sin chans att knipa fjärdeplatsen.

– Det är absolut väldigt viktigt. Vi vill så klart ha hemmafördel i kvartsfinalerna. Vi kommer göra allt vi kan för att ta fjärdeplatsen.

Lugi har också ett på pappret gynnsamt spelschema framöver.

– Spelar vi som vi gör i dag tror jag absolut inte att vi har några problem att knipa den. Men det ska ju stämma alltihop, avslutar Esmeralda Fetahovic.

H65 Höör återtog serieledningen

H65 Höör tog sin 18:e seger på lika månger matcher den här säsongen. Tabellettan slog Boden med 31–17 hemma efter bland annat sex mål av Mikaela Mässing och återtog samtidigt serieledningen.

– Mest nöjd är jag över att flera spelare får med sig positiva erfarenheter in i slutspelet. Kristin Thorleifsdóttir, Hedda Källström, Anna Olsson och Anna Bardis är alla på rätt väg efter att ha haft det lite tyngre, säger H65:s tränare Ola Månsson i ett pressutskick.