Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas avsluta karriären efter jobbiga knäskadan

Jonna Linnéll, H65 Höör.Foto: Martin Trobäck, kantbilder.se

Skadorna sätter stopp.

Redan som 30-åring tvingas Jonna Linnéll nu avsluta karriären.

– Tyvärr har jag har haft en hel del komplikationer efter senaste operationen, det är menisksskador och broskskador som ställer till det vilket gör det riskabelt att fortsätta utsätta knät för hård belastning, säger handbollsspelaren.

Hon bröt armen 2015 och drog av korsbandet kort efter comebacken i januari 2018.

Sen dess har Jonna Linnéll försökt ta sig tillbaka i H65 Höör.

Nu tvingas hon ge upp.

– Hoppet fanns kvar i det längsta. Jag tränade med laget i måndags och det var helt underbart att få vara med, göra lite mål och vara "sig själv" för en stund. Tyvärr fick min kropp sota för det resten av veckan och det fick mig att slutgiltigt acceptera beslutet, säger Linnéll i ett pressmeddelande.

Har vunnit SM-guld med H65

Jonna Linnéll kom till H65 Höör inför säsongen 2011. Där har hon vunnit både SM-guld och Europacupen.

– Som handbollsupplevelse var SM-guldet någonting helt fantastiskt. När jag tänker tillbaka på stunden när vi gick in på arenan och mötte vår publik får jag rysningar varje gång. Sedan all glädje och eufori eftersegern...

– Men när vi som totalt uträknade vann Europacupfinalen i Paris var det extremt stort för lilla Höör. Det tog lång tid att smälta den triumfen, säger Linnéll i ett pressmeddelande.