Tomas Axnér, tränare i Lugi. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNTomas Axnér, tränare i Lugi. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Tomas Axnér, tränare i Lugi. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jesper Larsson, sportchef i IFK Kristianstad. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNJesper Larsson, sportchef i IFK Kristianstad. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Jesper Larsson, sportchef i IFK Kristianstad. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Trycket ökar efter kritik: "Påverkar"

Publicerad

Nu ökar trycket för att förändra spelschemat i handbollsligan.

När Lugitränaren Tomas Axnér svingar mot ligaprogrammet får han applåder av IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson.

– Ju fler som inser problematiken, desto bättre är det, säger "Jeppe".

Lugi och IFK Kristianstad är inne i en intensiv period. Ligamatcher varvas med Europaspel – med minmal tid för återhämtning.

På lördagen spelar IFK en avgörande Champions League-match mot franska Nantes, 45 timmar efter matchen mot Hammarby.

Samtidigt går Lugi in i EHF-cupens gruppspel mot spanska Helvetia Anaitasuna i Pamplona, tre dygn efter Skånederbyt mot HK Malmö.

– Vi får väldigt dåligt med tid att förbereda oss för matcherna, för att ligan är så komprimerad och startar så sent varje år, fräste Tomas Axnér efter derbyt.

IFK:s klubbchef tackade direkt

Kristianstads klubbchef Nikolas Larsson var snabbt ute på Twitter och kommenterade Axnérs reaktion:

"Välkommen till verkligheten Tomas Axnér. Vi startar gärna tidigare och utgår från Lugis stöd för det i fortsättningen."

Jesper Larsson välkomnar debatten.

– Är fler överens om att vi ska börja ligan tidigare kan vi påverka, säger IFK:s sportchef och förklarar läget:

– Vi har ett uttalat mål att vi vill anfalla på dubbla fronter, dels i ligan och dels i Europa. Men det är problematiskt med ett tajt spelschema.

Larsson fortsätter:

– Jag tycker det är jätteroligt att fler svenska klubbar har möjlighet att spela internationellt, det är väldigt utvecklande för spelarna och klubbarna. Och det är ligan, och svensk handboll, som profiterar av det.

Lindgren och Axnér får rubriker

När Ola Lindgren och Tomas Axnér ryter till får det ofta stora rubriker – har det någon betydelse?

– På ligamötena har alla klubbar lika mycket att säga till om. Rösterna räknas på samma sätt, säger Jesper Larsson – och avslutar:

– Jag förstår klubbar som säger nej med tanke på hur organisationen ser ut, man hinner kanske inte bli klar i tid. Men för svensk handbolls bästa är det självklart bra att starta hösten tidigare.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag