Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränarens sågning: ”Han var helt värdelös”

Fredrik Petersen.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Sebastian Seifert.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Skånederbyt mellan IFK Ystad och nykomlingen OV Helsingborg blev en rejäl holmgång. 

Till slut stod Sebastian Seiferts manskap som segrare med uddamålet. 

– Herregud, jag är ju rent ”svitt!” Jag fick ändra matchplanen flera gånger, till slut var jag väl nere på plan C, D eller E…, säger Ystadstränaren som också sågade stjärnan Fredrik Petersen i Ystads Allehanda.

IFK Ystads tränare Sebastian Seifert var brutalt ärlig om vad han tyckte om stjärnan Fredrik Petersens prestation i handbollspremiären mot nykomlingen OV Helsingborg. 

– Han var helt värdelös i den första halvleken och kom inte alls till sin rätt. Men Fredrik spelade upp sig efterhand och var inte lika anonym i den andra halvleken, säger tränaren till Ystads Allehanda

Det blev också seger till slut för IFK Ystad - med minsta lilla marginal. Skånederbyt slutade 24-23. 

– Herregud, jag är ju rent ”svitt!” Jag fick ändra matchplanen flera gånger, till slut var jag väl nere på plan C, D eller E…, fortsätter Seifert. 

Även Lundalaget Lugi tog full pott på lördagen. Lugi slog nykomlingen Varberg klart med 28-21 på bortaplan.

– Det är alltid svårt när man inte mött något motstånd tidigare. Vi hade bara sett Varberg på en grumlig film tidigare och vi hade inte koll på israelen. Men med lite justeringar hanterade vi det till slut bra. De var inte riktigt vana vid det här tempot, säger tränaren Tomas Axnér till Sydsvenskan.se