Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränarens ilska: ”Jäkligt tråkigt för svensk handboll”

Stian Tönnesen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

HK Malmö vann komfortabelt mot jumbon Varberg. 

Då rasar Malmötränaren mot lagets hektiska schema med Europacupen. 

– Jäkligt tråkigt för svensk handboll. Vi får bara en dag mellan matcherna när vi ska möta ett topplag i bundesliga, säger Stian Tönnesen till Sydsvenskan.

Det är en vanlig förekommande debatt i lagidrotter när matcher i Champions League, Europa League eller Europacupen ska kombineras med spel i den inhemska serien. 

Spelschemat. 

Den här gången är det HK Malmös tränare Stian Tönnesen som är kritisk till upplägget med match i Europacupen mot Füchse Berlin på lördag, med bara en dags vila i kroppen efter torsdagskvällens match mot Lugi. 

– Jäkligt tråkigt för svensk handboll. Vi får bara en dag mellan matcherna när vi ska möta ett topplag i bundesliga, säger Stian Tönnesen till Sydsvenskan.

– De har missat all planering. Man säger att vi ska satsa på Europacupen, men då måste vi också få förutsättningar, fortsätter Stian Tönnesen.

”Går alltid för att vinna”

För att ge ytterligare perspektiv på HK Malmös tajta schema ska sägas att laget nu har sex matcher, inklusive måndagskvällens seger över Varberg, på 17 dagar. 

Stian Tönnesen vill dock inte säga att laget lägger mer fokus på någon match. 

– Nej, vi går alltid för att vinna. Berlin är en stor match för laget och för klubben, men som spelare ska man vara försiktig med att tänka för långt fram. Men inga spelare kommer att vara på planen 50-55 minuter mot Lugi, säger Stian Tönnesen till Sydsvenskan.

HK Malmö ligger på andraplats i tabellen, bara en poäng efter ledande Alingsås. 

Segersiffrorna över jumbon Varberg skrevs till 30-23.